Hyppää pääsisältöön

The Walking Dead jäi kaamean jännittävään kohtaan – kuka päähenkilöistä oikein kuoli?

Pian alkava uusi tuotantokausi tuo helpotusta kuukausien odotukseen ja spekulointiin.

The Walking Deadin seitsemäs kausi alkaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Kuvassa Rick Grimes (Andrew Lincoln). Tähän asti julkaistusta materiaalista voisi päätellä, että kovia kokeneen Rickin matka ei pääty Neganin pesiskäsittelyyn. // Kuva: HBO

Juonipaljastuksia, jos et ole seurannut sarjaa viimeisimpään kauteen asti.

Maailmanlopun tunnelmiin sijoittuva suosittu zombisarja The Walking Dead starttaa seitsemännen kautensa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. FOX-kanava kertoo, että ensimmäinen jakso esitetään Suomessa poikkeuksellisesti vain puoli tuntia Yhdysvaltojen ensi-illasta, eli 24. lokakuuta kello 04.35 aamuyöllä. Tämän toivotaan vähentävän jakson laittomia latauksia.

Tämä tieto tulee varmasti innokkaimmille faneille ilosanomana, sillä kuudes kausi päättyi niin jännittävään cliffhangeriin, että spekulaatiot ovat kipinöineet urakalla. Vihdoinkin on aika saada vastauksia.

Tällainen asetelma nähtiin kuudennen kauden viimeisessä jaksossa. Uusi pahis Negan (Jeggrey Dean Morgan) ilmeisesti hakkasi kuoliaaksi pesäpallomailalla jonkun tästä ryhmästä – mutta kenet? // Kuva: Promokuva, FOX

Kuudennen kauden viimeisessä jaksossa katsojille näytettiin, kuinka uusi pahishahmo Negan (Jeggrey Dean Morgan) hakkasi pesäpallomailalla kuoliaaksi yhden päähenkilöistä. Se, kuka päähenkilöistä kuoli, jäi kuitenkin salaisuudeksi. Netti on roihunnut spekulaatioista, ja tuotantoyhtiö on varjellut juonenkäänteitä kuin valtiosalaisuutta. 

Faniteoriat kukkivat, ja päällimmäisiksi spekulaation kohteiksi ovat nousseet Glenn Rhee (Steve Yeun) ja Daryl Dixon (Norman Reedus).

Mutta miksi jompi kumpi heistä kuolisi – Glenn ja Daryl ovat suosittuja hahmoja? Tällä ei oikeastaan ole merkitystä, sillä sarjassa on jo aiemmin tapettu herkeämättä suosittuja hahmoja. Kaikki tuntuvat olevan vapaata riistaa.

Katso kuva Giphyltä

Glenn on noussut spekulaation keskiöön ehkä päällimmäisenä sarjakuvan vuoksi, johon tv-sarja siis perustuu. Sarjakuvassa Negan tappaa Glennin. Asia ei kuitenkaan ole todellakaan varma, sillä tv-sarjassa on poikettu aiemminkin alkuperäisen sarjakuvan juonesta.

Katso kuva Giphyltä

Darylin kuolemaa on myös spekuloitu paljon. Syynä on muun muassa se, että seitsemännen kauden sneak peakissa muusiksi hakatun verikasan vieressä lojuu viltti. Tämä kyseinen viltti nähtiin juurikin Darylin päällä kuudennen kauden viimeisessä jaksossa juuri ennen kuin Negan alkoi mäiskiä pesäpallomailalla.

Katso kuva Giphyltä

Saa nähdä kumpi teorioista osuu oikeaan, vai onko luvassa joku todellinen yllätys. Selvää kuitenkin on se, että Rick Grimesin (Andrew Lincoln) elo zombien valloittamassa maailmassa jatkuu tuskaisasti.

Lue myös:

The Walking Deadin luoja toivoo: tv-sarja ja sarjakuva loppuvat eri tavoilla

Uuden The Walking Dead -pelin ensimmäinen traileri julki – mukana se pakollinen zombi ja uusi hahmo

Miksi The Walking Deadissa ei lotrata zombiverellä – ja neljä muuta epäloogisuutta rakastetusta maailmanlopun tv-sarjasta