Hyppää pääsisältöön

Yle jälleen arvostetuin tv-brändi

Kuvakooste Teeman musiikkidokumenteista
Yle Teema sai Vuoden musiikkimedia -palkinnon Musiikki ja media -tapahtumassa lokakuussa 2016 Kuvakooste Teeman musiikkidokumenteista teeman rockdokumentit

Brändien arvostus 2016 -tutkimuksen mukaan arvostetuin tv-brändi on Yle. Seuraavina järjestyksessä tulevat kanavabrändit Yle Teema ja Yle TV1.

Markkinointi&Mainonta-lehden teettämässä tutkimuksessa selvitettiin kaikkiaan 1 005 brändin arvostus 15–79-vuotiaiden suomalaisten keskuudessa.

Vastaajat antoivat brändeille arvosanoja. Tutkimuksessa kysyttiin myös muun muassa sitä, antaako brändi hyvän vastineen rahalle. Tutkimuksen toteutti Taloustutkimus Oy.

Yle Teema arvostetuin tv-kanava

Yle Teeman ohjelmapäällikkö Marika Kecskeméti iloitsee kanavan arvostuksesta.

“Tämä on hieno juttu! Eikä muuten ole ensimmäinen kerta. Teema on ainutlaatuinen kanava myös kansainvälisesti. Ei tällaista elokuvien, dokumenttien, musiikin ja historian kulttuurikanavaa ole toista.”

Hän näkee, että hyvin hoidettu brändi on yrityksen arvokkainta pääomaa.

“Se ei synny vahingossa, vaan me teemme tarkkaa työtä Teeman brändin eteen. Lupaus on lunastettava jokaisessa valinnassa ja joka päivä.”

Suunnitelma kanavapaikkojen jakamisesta herättänyt keskustelua

Yle suunnittelee tv-kanavien Teeman ja Femin sisältöjen lähettämistä samalla kanavapaikalla loppukeväästä 2017 alkaen. Suunnitelmat ovat herättäneet keskustelua, ja Teeman ystävät ovat osoittaneet huolensa kanavan kohtalosta.

“Ymmärrän huolen, ja arvostan kaikkea sitä hienoa palautetta, jonka Yle Teema on saanut. Jo palautteen määrä kertoo siitä, miten tärkeä Teema on katsojilleen”, Marika Kecskeméti sanoo.

Teema on ollut vahva brändi jo pitkään. Kecskeméti vakuuttaa, että Yle aikoo pitää siitä jatkossakin hyvää huolta.

“Teema ei katoa televisiosta, ja verkossa Teeman sisällöt tulevat näkymään ja löytymään paremmin, kun Teema saa oman Areena-kanavansa. Teema on ja pysyy tinkimättömänä, rohkeana ja laimentamattomana kulttuurikanavana”, hän lupaa.

Ylen hallintoneuvosto on tilannut ennakkoarvioinnin yhtiön suunnitelmasta, jonka mukaan Yle Teema ja Yle Fem jakaisivat jatkossa saman broadcast-kanavapaikan. Hallintoneuvosto käsittelee asiaa kokouksessaan 25.10.