Hyppää pääsisältöön

Torille! – Paula Vesalan ja Linnea Skogin tähdittämä elokuva palkittiin Rooman elokuvafestivaaleilla

Kansainvälistä mainetta niittänyt Tyttö nimeltä Varpu on Selma Vilhusen ohjaama ja käsikirjoittama elokuva, joka kertoo Varpu-tytön ja tämän yksinhuoltajaäidin kasvukivuista.

Linnea Skog ja Paula Vesala tähdittävät Tyttö nimeltä Varpu -elokuvaa. // Kuva: Rakkautta ja anarkiaa

Selma Vilhusen ohjaama elokuva Tyttö nimeltä Varpu on voittanut Rooman elokuvafestivaalilla Alice nella città -esityssarjan pääpalkinnon, kertoo Ilta Sanomat.

Elokuvan pääroolissa loistavat soolouraa luova muusikko Paula Vesala ja nuori näyttelijälupaus Linnea Skog. Vesala on myös säveltänyt musiikkia elokuvaan.

Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla ensi-iltansa saanutta Tyttö nimeltä Varpu -elokuvaa kiiteltiin Roomassa suurin sanoin. Tuomariston mukaan elokuvalla on ”poikkeuksellinen kyky kertoa tarina emotionaalisesta matkasta ja oppimiskokemuksesta, jossa vanhempien ja lasten roolit ovat hetkittäin kääntyneet päälaelleen, ja taito liikuttaa katsojaa elämän ja taiteen viitoittamilla rinnakkaisilla poluilla.”

Linnea Skogin esittämän nuoren Varpu-tytön ja tämän yksinhuoltajaäidin (Paula Vesala) kasvukivuista kertova elokuva sai Suomessa ensi-iltansa syyskuun lopulla, ja sen on tähän mennessä nähnyt jo 27 000 katsojaa.

Elokuvan voittokulku saattaa vielä jatkua, sillä seuraavaksi se on ilmoitettu kisaamaan arvostetusta Golden Globe -palkinnosta. Palkinnot jakava Hollywood Foreign Press Association (HFPA) julkistaa Golden Globe -ehdokkaat 12. joulukuuta.

Lue myös:

Paula Vesalan tähdittämä elokuva kilpailee kovatasoisilla Toronton leffafestivaaleilla

Rakkautta & Anarkiaa -festivaali paljasti gaalaelokuvansa: mukana kaksi suomalaismuusikoiden tähdittämää leffaa

Paula Vesalalle päärooli Tyttö nimeltä Varpu -elokuvassa – säveltää myös leffamusiikin