Hyppää pääsisältöön

Game of Thrones: kuudes tuotantokausi käynnistyy vuodenvaihteessa

Game of Thrones -sarjan viides tuotantokausi: Jon Snow (Kit Harington)
Game of Thrones -sarjan viides tuotantokausi: Jon Snow (Kit Harington) Kuva: Yle/HBO/Helen Sloan televisiosarjat,game of thrones

2000-luvun suosituin ja merkittävin fantasiasarja, HBO:n tuottama Game of Thrones etenee myös Ylen ohjelmistossa. Kuudes ja viimeisin tuotantokausi alkaa tuttuun tapaan viiden jakson putkella, joka esitetään Kakkosella 9.1.2017 klo 21 alkaen. Maratonin jaksot tulevat Yle Areenaan vuorokautta aiemmin. Tämän vuoden puolella uusitaan 24.10. alkaen vielä edeltävä viides kausi.

Päivitys 28.10.: alun perin kuudennen Gme of Thrones-kauden oli tarkoitus alkaa 2.1., mutta jääkiekon nuorten MM-kisat siirtävät sitä viikolla eteenpäin.

George R. R. Martinin kirjoittama Tulen ja jään laulu -saaga on toiminut pohjana aikuisten tv-fantasiadraamalle, joka on ylittänyt kaikki odotukset ja noussut kaikkein aikojen suosituimmaksi HBO-sarjaksi.

Kakkonen on esittänyt tähän mennessä kaikki Game of Thronesin tuotantokaudet, ja niin tulee tapahtumaan sarjan loppuun asti.

Kuudes tuotantokausi nähdään sekä kahtena viiden osan putkena että viikottain jakso kerrallaan. Maratonit tulevat tälä kertaa 9.1. (osat 1-5) ja 13.2.2017 (osat 6-10).

Ohjelmapaikkana tv:ssä on maanantai klo 21. Yle Areenassa jaksot julkaistaan tasan vuorokautta ennen tv-esitystä.

Viides kausi uusitaan samaan tapaan maanantaisin klo 23.30. Putket esitetään 24.10.2016 (osat 1-5) ja 28.11.2016 (osat 6-10).

Ylen ja HBO:n sopimus määrittää, että voimme esittää yhdysvaltalaisyhtiön sarjat aikaisintaan kahdeksan kuukauden kuluttua niiden ensiesityksestä USA:ssa - mistä olemme toki pyrkineet pitämään kiinni niin suotuisilla aikatauluilla kuin mahdollista.

Vuosien saatossa olemme järjestäneet Game of Thronesin tiimoilta useita kilpailuja. Niihin on kuulunut haastaviakin tehtäviä. Toistaiseksi viimeisin oli kuitenkin niistä helpoin - ehkä kaikkien aikojen sellainen!

Kilpailu on päättynyt. Sarjan kuuluisin tunnuslause on luonnollisesti "talvi on tulossa", eikä "talvi on tullut" saati "no onkos tullut kesä".

"Valtaistuinpelin kulisseissa" -kirjan saivat Jori Salmi, Pauliina Saloranta, Irene Uski, Erja Valkealahti ja Tero Vartiainen. Onnittelut voittajille ja kiitos tuhansille osallistujille!

Lue myös: "Suomalaisnäyttelijät Game of Thrones -tähtinä"

Kommentit

Yle TV2