Hyppää pääsisältöön

Evelina postaa Instaan kauniita, mutta ”epätäydellisiä” kuvia itsestään, ja haluaa tsempata niitä, joilla on ulkonäköpaineita

Laulaja kokee vastuuta julkisen asemansa vuoksi. Siksi hän haluaa auttaa somessa muita tsemppiviesteillään.

Evelinan esikoislevy soi YleX:n Viikon albumina. // Kuva: Elina Leino/YleX

Babe sä oot upeeeeeiiiiiiiiiin, en tiiä mite joku voi olla noi goals af tollasel ilmeel, tää kuva pelasti mun maanantain.

Näin fanit kommentoivat esimerkiksi Evelinan tänään julkaisemaa selfietä.

Debyyttialbuminsa perjantaina 28. lokakuuta julkaiseva Evelina ottaa usein kantaa ulkonäköasioihin sosiaalisessa mediassa. Evelinalla on Instagramissa lähes 100 000 seuraajaa, Facebookissa sen sijaan alle 18 000. Artisti on aktiivinen myös Snäpissä, Twitteriä hän ei juuri käytä.

Evelina kokee, että erityisesti Instagramilla on merkittävä rooli hänen uransa kannalta.

- Se on isoin kanava, mikä mulla on käytettävissä. Ei varmaan olisi näin iso haippi ilman sitä, Evelina kommentoi YleX:lle.

Evelina poikkeaa monista muista artisteista, paitsi soundillaan, myös suurella Instagram-suosiollaan. Yksi laulajan some-suosion kulmakivistä ovat kauniit selfiet.

Laulaja päivittää kaikkia some-kanaviaan itse. Evelinalle on tärkeää, että fiidi näyttää hyvältä ja kuvissa on yhtenäinen värimaailma. Sosiaalinen media on hänelle markkinointikanava ja hyvä väline kommunikointiin fanien kanssa.

- Päivitän silloin, jos mulla on jotain asiaa ja siihen liittyvä hyvä kuva. Tykkään ehkä vähän häiriintyneistä kuvista, ettei kaikki ole liian täydellistä. Joku sellainen asia, joka erottaa kuvan fantasiamaailmasta, vaikka olenkin artisti.

Avaa Instagram postaus

Anna Abreu kommentoi hiljattain, kuinka vaikeaa on postata meikittömiä selfieitä. Laulaja kuitenkin voitti pelkonsa paljastaen meikittömät kasvonsa faneilleen. Evelina on myös julkaissut meikittömän omakuvan, mutta hänelle se ei ollut erityisen hankalaa.

- Hmm. En mä nyt sanoisi, että se on erityisen vaikeaa. Koen olevani somen perusteella loppuen lopuksi tosi aito tyyppi. Kirjoitan sinne asioita, joista mulla on mielipide. Välillä se on sitä, että hitto kun tekee mieli sipsiä, välillä meikitön selfie ja välillä uudet siistit kengät.

“En olekaan yksisarvinen, vaan oikea ihminen”

Evelina ottaa aika ajoin kantaa syvällisempiinkin asioihin, kuten ulkonäköpaineisiin ja itsensä hyväksymiseen. Laulaja on postannut muutamia kuvia, joiden tarkoitus on juuri tsempata faneja näiden asioiden suhteen.

Avaa Instagram postaus

Yksi esimerkki tästä on Evelinan postaama ennen ja jälkeen -kuvapari, jossa ulkopuolisen silmiin eroa ei juurikaan ole. Ei myöskään Evelinan itsensä mielestä. Kuvat on otettu viiden sekunnin välein.

"Halusin kertoa ihmisille, että se on todella paljon kuvakulmasta kiinni, miltä milloinkin näyttää."― Evelina

Idea kuvaan tuli inhottavasta kommentista, jossa laulajaa kutsuttiin läskiksi raskaana olevaksi huoraksi.

- Halusin kertoa ihmisille, että se on todella paljon kuvakulmasta kiinni, miltä milloinkin näyttää. Toisessa kuvassa olen normaalisti ja toisessa pullistan vatsaani. Esimerkiksi jossain keikkakuvissa voi olla hirveä ero, koska mä hengitän. En olekaan yksisarvinen, vaan oikea ihminen. Tuntuu, että se menee joiltain ohi.

Onko Evelina koskaan miettinyt sitä, että myös hänen julkaisemansa täydelliset kuvat voivat luoda faneille paineita?

- Joo, kai se on mahdollista, mutta samalla en blurraa mun naamaa, jos ihossa on jotain epätasaisuuksia. Se ei ole kovin reilua. Kuvien liiallinen muokkaus tuntuu epäaidolta markkinoinnilta. Haluan edustaa sitä, etten itsekään liikaa stressaa näistä asioista.

Evelina on saanut todella positiivista palautetta siitä, että hän on  kannustanut ihmisiä hyväksymään itsensä.

- Jos on sellainen asema, jossa pystyy vähän vaikuttamaan asioihin, niin olisi tyhmää olla yrittämättä. Olen saanut esimerkiksi sellaisia viestejä, että hienoa, tämä tuli just tänään tarpeeseen.

Välillä Evelina saa kuitenkin paljon suorempia ja henkilökohtaisempia viestejä. Laulajan mukaan hän voi muistuttaa ihmisiä, että oman itsetunnon ja itsensä hyväksymisen suhteen kannattaa tehdä töitä, muttei hän voi suoranaisesti muuttaa Instagramissa kenenkään koko elämää.

- Tulee myös vähän utopistisempia viestejä, että sinun takiasi olen nyt tyytyväisempi itseeni. Siitä tulee vähän sellainen olo, että ei se hyväksyntä tule kuitenkaan ulkoa, vaan se pitää itse hiffata. En usko, että mun yksi Instagram-kuva kenenkään itsetuntoa parantaa. Se voi kyllä olla tsemppi oikeaan suuntaan.

Kun vihapuheet menevät överiksi

Evelina lukee lähes kaikki viestit, jotka hänelle lähetetään ja pyrkii vastaamaan niihin mahdollisuuksien mukaan.Laulaja saa ihailevien faniviestien lisäksi myös kritiikkiä ja haukkuja somessa.

- Mietin asiaa just eilen. Jos ihmisen on pakko mennä nettiin haukkumaan jotain toista, niin pitää olla lähtökohtaisesti jotain huonosti omassa elämässä. Ei tasapainoinen aikuinen ihminen mene haukkumaan anonyyminä jengiä.

"Tuskin kukaan oikeasti ajattelee, että olen läski raskaana oleva huora."― Evelina

Evelina uskoo olevansa vain helppo kohde, johon voi purkaa vihaa. Hänen mukaansa ihmiset eivät välttämättä ymmärrä, että julkisuuskuvan ja sometilin takana on ihan oikea ihminen.

- Tuskin kukaan oikeasti ajattelee, että olen läski raskaana oleva huora. Mulla on parempaa tekemistä kuin pohtia tuollaisia juttuja läppärin edessä.

Pitkiä vihaviestejä on tullut artistille Snapchatissä.

- Olen muutaman kerran vastannut, että jaxuhali ja hyvää syksyä sullekin. Vastauksena on tullut: anteeksi, se oli mun kaveri. Musta tuntui, ettet ikinä näe tätä. Sori oikeasti.

Kritiikistä ja julkisesta asemasta huolimatta Evelinalla ei ole ulkonäköpaineita.

- En koe, että mulla on enää mitään ulkonäköpaineita. Joskus mietin, mitä puen keikalle päälle, koska se on osa sitä artistiutta. Haluan tietyn visuaalisen ilmeen keikoille.

Arkena Evelina ei juurikaan kiinnitä huomiota pukeutumiseen.

- 95 prosenttia ajasta olen lökärit jalassa ja huppari niskassa. Se tasapainottaa artistielämän ja siviilielämän. Jotkut luulevat, että mulla on aina tiukat farkut ja napapaita päällä. Kaunis ajatus, mutta asia ei ole niin.

Evelinan 24K-debyytti soi YleX:n Viikon albumina. Kuuntele alta myös Viikon albumi -haastattelu.

Lue myös:

Miesartistien ulkonäköpaineet ovat tosiasia – näin Benjamin ja Paperi T kommentoivat

Vilma Alina kritisoi netissä artisteista käytävää epäasiallista keskustelua: Jokainen ihminen ansaitsee kunnioitusta

Evelina ääninäyttelee pääroolia Trolls-elokuvassa: "Disney-lapsuudestani oli hyötyä"