Hyppää pääsisältöön

Miksi pukeutua Halloweenina pokémoniksi, kun voisit olla lure? Tässä viisi vinkkiä omaperäiseen asuun

Ajankohtainen ja kekseliäs Halloween-asu on huomattavasti parempi kuin pelkästään ajankohtainen asu.

Älä myöskään ole klisee ja ota kurpitsaa mukaan Halloween-rientoihisi! // Kuva: EPA/ADAM WARZAWA

Pöö!

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna juhlitaan Halloweenia. Viimeistään nyt on kiskaistava se kurpitsan muotoinen mietintämyssy päähän ja pohdittava, mihin asuun sitä oikein pukeutuisi. Pelleasu on tällä kertaa kiitos ei -listalla hämmentävän klovni-ilmiön vuoksi – tuskin haluat ottaa riskin, että saat sakkoja pukeutumisestasi!

Hyvä vaihtoehto on pukeutua jonkin ajankohtaisen aiheen mukaisesti. Näin näytät olevasi kartalla maailman asioista. Toisaalta ajankohtaiset asut ovat siinä mielessä tylsiä, että monella saattaa tulla mieleen samat ideat.

Ei ole kivaa, jos bileissä on toinenkin Pikachu tai Donald Trump.

Tässä muutama vinkki, jolla osoitat sekä ajankohtaisuutesi että kekseliäisyytesi!

1. Älä ole pokémon, ole lure tai gym

Pikachu ja Bulbasaur ovat söpöjä, mutta niiksi pukeutuminen Pokémon GO -huuman jälkeen on perusturvallinen valinta, joka ei tule herättämään sen suurempia tunteita kenessäkään.

Mutta lureksi pukeutumalla voi helposti houkutella pokémoneiksi pukeutuneet henkilöt luokseen – ja päätyä bileiden keskipisteeksi.

2. Älä ole norppa, ole livestä tuttu kivi

Kivi näkyi #norppalivessa koko ajan – toisin kuin se norppa.

Kannattaa houkutella samoihin bileisiiin tulevaa sydämen valittua pukeutumaan norpaksi. Hän kyllä norppana tietää, mihin painaa päänsä, kun tekee mieli lekotella.

Ole norpan alla oleva kivi. // Kuva: Twitter / WWF / kuvakaappaus

3. Älä ole Donald Trump, ole bad hombre tai nasty woman 

Donald Trump -Halloween-asu oli muotia vuonna 2015. Nyt vitsi on jo vanha, joten älä rupea siihen. Trump-asu ei muutenkaan ole sellainen, että sillä heruisi sympatiapisteitä.

Jos kuitenkin haluaa ujuttaa omaan pukeutumiseensa Trump-henkisyyttä, voi pukeutua niin sanotuiksi bad hombreiksi tai nasty womaneiksi.

Bad hombre on Trumpin käyttämä nimitys Yhdysvaltoihin tulleista maahanmuuttajista. Trump käytti termiä kolmannessa vaaliväittelyssä, jossa käsiteltiin muun muassa maahanmuuttoa. Hombre-sanan käyttö on suututtanut monet latinot. Latinojen suututtaminen on Trumpille tuttua puuhaa: aiemmin hän on puhunut rakentavansa muurin USA:n ja Meksikon rajalle.

Nasty woman on taas Trumpin käyttämä ilmaus Hillary Clintonista. Trump kutsui demokraattien presidenttiehdokasta tällä termillä samassa vaaliväittelyssä, kun Clinton puhui ehdotuksestaan korottaa rikkaiden ihmisten veroja.

Ja kuinka fiksulta kuulostatkaan, kun kerrot tarinan pukeutumisesi syistä!

4. Älä ole Tuukka Temonen, ole hampurilainen

Tuukka Temonen on viimeisen reilun kuukauden aikana kovasti otsikoissa. Milloin Teit meistä kauniin -elokuvan katsojaluvut olisi laskettu väärin, milloin elokuva vedetään pois elokuvateattereista, milloin elokuva kritiikki aiheutti Temoselle pahan mielen.

Mutta onpa Temonen ollut viime aikoina julkisuudessa myös hauskan asian tiimoilta: Temonen kertoi YleX:lle, että elokuvan markkinoiminen Hesburgerin hampurilaisaterialla on järjettömän punkkia.

Pukeudu siis ennemmin hampurilaiseksi kuin Apulannan entiseksi basistiksi.

5. Älä ole Paperi T, ole Frederik

Okei, tämä vaatii vähän selitystä:

Paperi T:n hiljattain julkaisema runoteos post-alfa kritisoi niin sanottuja alfa-miehiä – tai ainakin alfa-miesten luomaa machomieskuvaa. Post-alfa synnyttää fiiliksen, että alfa-miehet ovat kammottavin asia Paperi T:n elämässä. Niinpä alfa-urokseksi pukeutuminen on loistava – tai siis kammottava – Halloween-asu.

Alfa-uroksen kriteereitä voi katsoa monelta kantilta: hän voi olla komea, menestynyt, urheilullinen ja/tai kovasti naisten suosiossa. Yksi mahdollisista alfoista voisi olla esimerkiksi junttidiskon kuningas Frederik, jolla on omien sanojensa mukaan useita lehtolapsia ympäri Suomen.

Älä ole Paperi T, ole Frederik. // Kuva: YleX ja Yle Areena

Lue myös:

Kim Kardashianin ryöstöstä tehtiin halloween-asu – fanit suuttuivat Twitterissä

Luulitko, että kauhuleffat ovat vain verta, puukkoja ja eritteitä? Tämä mies kertoo, miksi sinunkin pitäisi ottaa genre vakavasti

Kyllä, Helsingin kaupunginmuseolla on oma kummitusvastaava – mutta hän ei ole ikinä nähnyt kummitusta