Hyppää pääsisältöön

Perinnemestari – vaalitaan vanhaa

Haminalainen kirvesmies Tapani Marjanen (vas.) näyttää juontaja Jarkko Purolle, kuinka talo kengitetään eli vaihdetaan huonokuntoisia hirsiä jopa keskeltä seinää.
Haminalainen kirvesmies Tapani Marjanen näyttää juontaja Jarkko Purolle, kuinka talo kengitetään eli vaihdetaan huonokuntoisia hirsiä jopa keskeltä seinää. Haminalainen kirvesmies Tapani Marjanen (vas.) näyttää juontaja Jarkko Purolle, kuinka talo kengitetään eli vaihdetaan huonokuntoisia hirsiä jopa keskeltä seinää. yle tv1

TV1 maanantaista perjantaihin 1. - 14.11.2016 klo 12.35 - 13.05
Yle Areenassa 30 päivää

Perinnemestari-sarja auttaa huolehtimaan vanhoista rakennuksista. Sarjassa tutustutaan muun muassa suomalaiseen puutaloon, pohditaan vanhan talon korjaamisen filosofiaa sekä seurataan eri vaiheessa olevia remontteja.

Perinteinen puutalo on rakennettu yksinkertaisin menetelmin, yksinkertaisista materiaaleista ja yksinkertaisilla työkaluilla. Samalla tavalla sitä myös korjataan. Pienestä vinoudesta ei ole haittaa. Tärkeintä on lämmin tunnelma.

Samalla kun ohjelma esittelee remonttikohteita, juontaja Jarkko Puro antaa vinkkejä omaa remonttia suunnittelevalle.

Pitkän iän vakuutus

Sarjan muutoskohde on vanha loviisalainen matkustajakoti, johon on tehty asunnot kahdelle perheelle. Hämeenlinnalainen Metsänkylän navetta auttaa löytämään vanhoja osia korjattavaan taloon, ja haminalainen kirvesmies Tapani Marjanen näyttää, kuinka talo kengitetään eli hirsiä vaihdetaan jopa keskeltä seinää.

Marjanen on ohjelmasarjan ensimmäinen mestari eli perinteisten taitojen ammattilainen.

Sarjan mestarikohde on 1800-luvun alkupuolelta oleva haminalainen talo, lapsuudenkoti, jonka eläkkeellä olevat sisarukset Pirkko Anttila ja Ritva Jyränki ovat kunnostuttaneet. ”Olo on onnellinen. Nukun nyt samassa huoneessa, jossa vietin nuoruusvuodet. Ikkunan alla on äidin istuttamat ruusut."

Jokaisessa osassa esiintyy myös vanhojen rakennusten puolestapuhuja Panu Kaila. Kaila tietää, että talon pitkä ikä on vakuutus sen hyvästä kunnosta. Eniten pitää varoa taloa, jossa on tehty 70-luvun lastulevyremontti.

Ohjaus: Hannu Oksanen. Tuotanto: Mediatehdas Dakar Oy, 2009. Sarja on esitetty edellisen kerran TV1:llä vuonna 2012.

Lisää aiheesta:
Perinnemestari-nettisivut

Lisää ohjelmasta