Hyppää pääsisältöön

Maailman korkeimman sähköisen keikan kautta Guinnessin kirjaan – katso dokkari suomalaisbändin Mount Everest -vedosta

Projekti Rockin' High kertoo AncarA-yhtyeen ja Signmarkin keikasta, jonka he soittivat Mount Everestin rinteillä. Samalla se kertoo sinnikkyydestä, unelmasta ja omaan juttuun uskomisesta.

Alternative-rockbändi AncarA tunnetaan siitä, että se esiintyy hyvin poikkeuksellisissa paikoissa. Otetaan pari esimerkkiä:

Vuoden 2015 helmikuussa AncarA veti Oulussa keikan avannosta.

Vuoden 2015 marraskuussa AncarA veti yhdessä viittomakielisen rap-artisti Signmarkin kanssa keikan maailman korkeimmalla vuorella, Mount Everestillä.

Siis Mount Everestillä! Miten kukaan voi edes saada ajatuksen esiintyä tuollaisessa paikassa?

- Saimme hullun idean, joka muuttui ensin haaveeksi ja nyt aiomme myös toteuttaa sen. Eipä tarvitse sitten keinutuolissa katua, kun emme lähteneet, tai edes tosissamme yrittäneet, kitaristi Gary Keskinen kertoi YleX:lle keväällä 2015.

Vetämällä keikan yhtye teki historiaa: 4 530 metrin korkeudessa soitettu keikka toi paikan Guinnessin ennätystenkirjassa.

Jotta fiilis maailman korkeimmasta keikasta ei jäisi kuulopuheen tai bändin omien kertomusten varaan, keikan suunnittelusta ja itse keikasta on tehty dokumentti Projekti Rockin' High, joka on nähtävillä Yle Areenassa vielä 29 päivän ajan.

Dokumentista selviää, että keikan suunnittelu oli iso operaatio, jonka aikana monet menettivät uskonsa siihen, että yhtye kapuaisi vuorelle esiintymään.

- Kahden vuoden mittainen matka oli todella raskas, kaikki mikä vain pystyi, meni pieleen, Keskinen kertoo tiedotteessa.

Lopulta kaikki meni kuitenkin aika kivasti. Keikka tuli heitettyä – ja samalla todistettua itselleen ja muille, että unelmat ovat tavoitettavissa.

- Jos viet jotain juttua päämäärätietoisesti eteenpäin ja uskot siihen, niin se tulee onnistumaan vaikka tulisi mitä vastoinkäymisiä eteen, Keskinen sanoo Ylen laajassa artikkelissa.

Lue myös:

Suomalaisbändi soitti maailman korkeimman sähköisen keikan – ei kuitenkaan päässyt tavoitteeseensa

Signmark mukaan suomalaisbändin Mount Everest -keikalle: "Avovaimo sanoi, että et todellakaan lähde"