Hyppää pääsisältöön

Nyt valitaan 100 suurta suomalaista konemusiikkikappaletta – osallistu YleX:n jättiäänestykseen

Sadan biisin kärki valitaan 369 vaihtoehdon joukosta. Ehdokaslista on hyvin monipuolinen ja pitää sisällään erilaisia artisteja ja biisejä.

Äänestä omat konemusiikkilempparisi kärkeen!

Kaikki tamppaushetket tanssilattialla ja teknon luukuttaminen autossa ovat valmistaneet sinua tähän. Vuosien varrella kerätty konemusiikin asiantuntemus on aika laittaa koetukselle.

YleX:n äänestyksessä nimittäin valitaan 100 suurta suomalaista konemusiikkikappaletta! Pääset äänestämään 369 vaihtoehdon joukosta viittä omaa suosikkiasi. Äänestys löytyy osoitteesta ylex.fi/top100-konemusabiisia.

Suomi täyttää vuonna 2017 pyöreät 100 vuotta, ja konemusiikkia on kuunneltu yli neljännesvuosisadan – mikä siis olisi osuvampi hetki panna järjestykseen Suomen kaikkien aikojen suurimmat tanssimusiikkiklassikot.

Äänestyksen kattaus on monipuolinen, ja vaihtoehdoista löytyy hyvin erilaisia biisejä ja artisteja. Ei siis tarvitse olla konemusiikille vihkiytynyt superharrastaja, jotta voisi ottaa osaa äänestykseen. Mukana on niin isoa radiosoittoa saaneita kappaleita kuin harvinaisempia helmiä.

Äänestyksen biisit on valinnut 21 kuraattoria.

- Mukana on eri tyyppisen tanssimusiikin edustajia. On sekä chart-musiikin että underground-meiningin tuntijoita, sanoo DJ Orion eli Juska Wendland.

Äänestys jatkuu 4.11. saakka

Wendlandin lisäksi kuraattoreihin kuuluvat Erkko Lehtinen, Lauri Soini, Alex Nieminen, Mikko Mattlar, Juuso Koponen, Jokke, Riku Pentti / Rico Tubbs, Muffler, Lenno, Kim Kanerva, Otto Talvio, Emma Kemppainen, Proteus, Katerina, Samuli Knuuti, Ender, Roberto Rodriguez, Mista S, Jani Saastamoinen (L.A.O.S.) ja Tapio Hakanen.

- Minulle oli tärkeää, että mukana on ihmisiä konemusiikkikentän sisältä mutta myös sen ulkopuolelta. Otto Talvio ja Samuli Knuuti ovat siihen hyviä, Wendland sanoo. Talvio ja Knuuti ovat toimittajia.

Ehdokkaiden joukossa on myös Orionin sekä Orkidean eli Tapio Hakasen biisejä. Orionia kuullaan YleX:n perjantai-illoissa, Hakanen taas on YleX:n musiikkipäällikkö.

Wendland kertoo, että ehdokaslistalla on muidenkin kuraattoreiden biisejä. Kukaan kuraattoreista ei ole kuitenkaan ehdottanut omaa musiikkiaan, vaan biisit ovat tulleet ehdokaslistalle muiden ehdottamina.

- Äänestyksessä emme ole YleX:n musiikkipäällikkö ja ohjelmantekijä, vaan Orkidea tai Orion oman musiikin tekemisen puolesta.

Äänestys on nyt auki, ja se jatkuu 4. marraskuuta saakka. Äänestyksen jälkeen kasassa on 100 suurta suomalaista konemusiikkikappaletta. Listaa ryhdytään käymään läpi YleX:n perjantai-illoissa DJ Orionin ohjelmassa marraskuussa.

Osaan äänestyksen ehdokkaista voit tutustua oheisen Spotify-soittolistan avulla. Kaikkia ehdokasbiisejä ei löydy Spotifystä.