Hyppää pääsisältöön

Linda Zilliacus: Olen halunnut näytellä poliisia pitkään

Vettä sakeampaa - Linda Zilliacus
Vettä sakeampaa - Linda Zilliacus Kuva: Nice Drama AB Linda Zilliacus,Yle Fem,6277 0213 000,Tjockare än vatten

Vettä sakeampaa -sarjan tuoreet jaksot ovat käynnistyneet Yle Femmalla ja Areenassa. Jo heti avausjaksossa tapasimme poliisin, Laura Nordin, jota näyttelee Linda Zilliacus. Nord saapuu majatalolle varoittaakseen Waldemarin sisaruksia myrskystä. Näemme Nordin myös tulevissa jaksoissa.

Tapasimme Linda Zilliacuksen sarjan kuvauksissa.

Kuka on Laura Nord?

- Laura on Ahvenanmaalla työskentelevä poliisi. Hän on syntynyt mantereella ja tehnyt poliisin työtä jo monta vuotta. Hän tapaa Waldemarin sisarukset ja tutustuu erityisesti Lasseen. Hän ihastuu Lasseen samalla kun yrittää pysyä ajan tasalla majatalon tapahtumista. Sisarusten väliset suhteet mutkistuvat eikä Nordin tehtävä ole helppo.

Kuinka paljon olet nähnyt ensimmäisestä tuotantokaudesta?

- Näin itse asiassa kaikki jaksot, jäin koukkuun.

Olitko peräti mukana kuvauksissa? Miehesi Tobias näytteli ensimmäisen kauden jaksoissa.

- En yleensä juokse muiden kuvauksissa, omat työni pitävät minua kiireisenä.

Vettä sakeampaa on pitkä yhteistyö Suomen ja Ruotsin välillä. Sisaruksia näyttelevät ruotsalaisnäyttelijät ja heidän lisäksi mukana on usea suomalaisnimi. Lindan lisäksi Samuli Vauramo, Jessica Grabowsky ja Saga Sarkola. Eroaako Ruotsi ja Suomi kuvausmaina toisistaan?

- Ei niiden välillä ole suuria eroja. Riippuu siitä, mitä tekee ja onko kyseessä pieni vai iso tuotantoyhtiö. Tunnelmaan vaikuttaa kuvauspaikka ja ryhmän ammattikieli.

Asevyön ja univormun aika

Miten sait osan sarjassa? Onko maarianhaminalaisen poliisin rooli kuin sinulle räätälöity?

- En tiedä. Minua pyydettiin mukaan ja olen pitkään halunnut näytellä poliisia. Olen näytellyt niin montaa rouvaa korsetissa ja pitsissä, että nyt oli aika korvata nämä asevyöllä ja poliisiunivormulla.

Linda Zilliacus on viime vuosina näytellyt muiden muassa ruotsalaissarjoissa Anno 1790 (joka esitettiin Yle Femmalla) ja August (Yle TV1:ssä), jossa näytteli Siri von Esseniä. Zilliacuksen mukaan on hyvin erilaista näytellä nykydraamaa verrattuna pukudraamaan.

- On valtava ero, erityisesti naiselle. Varsinkin näytellessä historiallista henkilöä, kuten Siri von Esseniä, joka oli todellinen ja jonka ihmiset luulevat tuntevansa. Se täytyy huomioida sen lisäksi että hänen aikana sääntöjä oli runsaasti.

- Naisten puvut sekä yhteiskunnan säännöt ja etiketti asettivat paljon rajoituksia. Ei nainen saanut olla uskalias tai istua kun solmi kengät. Pukudraamaa tuottaessa on runsaasti rajoituksia.Samalla siihen liittyy tietty vastarinta ja se on kiinnostavaa.

Mikä on Lauraan liittyvä vastarinta ja jännitysmomentti?

- Tehdä poliisityö mahdollisimman uskottavasti ja samalla ihastua henkilöön, jota pian epäilee kaikenlaisesta. Poliisityö on hallittava ja oltava uskottavaa samalla kun rakentaa ihmissuhdedraamaa.

Miten Lauran käy selviää keskiviikkoisin klo 21.00 Yle Femmalla ja Areenassa.

 • Linda Zilliacus: Olen halunnut näytellä poliisia pitkään

  Esittää Laura Nordia Vettä sakeampaa -sarjan jatkokaudessa.

  Vettä sakeampaa -sarjan tuoreet jaksot ovat käynnistyneet Yle Femmalla ja Areenassa. Jo heti avausjaksossa tapasimme poliisin, Laura Nordin, jota näyttelee Linda Zilliacus. Nord saapuu majatalolle varoittaakseen Waldemarin sisaruksia myrskystä. Näemme Nordin myös tulevissa jaksoissa.

 • Tapaa Waldemarin sisarukset

  Intensiivinen toinen tuotantokausi sarjasta Vettä sakeampaa

  Muistatko Waldemarin sisarukset? Lassen, Oskarin ja Jonnan, jotka taistelivat periäkseen perheen majatalon Ahvenanmaalla. Vettä sakeampaa -sarjan toisessa tuotantokaudessa sisarukset yhdistävät jälleen voimansa pyörittääkseen majataloa. Vääryydet nousevat pintaan.

 • Pimeys laskeutuu Waldemarin majatalon ylle

  Vettä sakeampaa 2 sijoittuu talviselle Ahvenanmaalle.

  Vettä sakeampaa -sarjan uusissa jaksoissa tapaamme jälleen Waldemarin sisarukset, jotka nyt yhdessä omistavat äidiltään, Anna-Lisalta perimänsä majatalon Ahvenanmaalla. He aikovat myös yhdessä pyörittää majataloa läpi talven. Pimeys laskeutuu majatalon ylle ja aiheuttaa uusia kiistoja.