Hyppää pääsisältöön

Twenty One Pilots -yhtyeen täydellisyyttä hipova jäähallikeikka superfanien silmin: OMG, OMG, OMG

Yleisö oli ikään kuin Twenty One Pilots -yhtyeen kolmas jäsen hurmoksellisella keikalla, jota rumpali Josh Dun kunnioitti myös Leijona-paidallaan.

Twenty One Pilots // Kuva: YleX

Suora huuto alkaa heti, kun esirippu laskeutuu. Koko loppuunmyyty Helsingin Jäähalli huutaa, kun amerikkalaisduo Twenty One Pilots esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa. Alusta asti käy selväksi, että tällä keikalla musiikki näyttelee pääroolia. Duon molemmat muusikot ovat multi-instrumentalisteja, äärimmäisen lahjakkaita esiintyjiä ja soittajia, sekä draamantajultaan poikkeuksellisia. Eivätkä nämä edes ole ylisanoja.

Kaikkea tätä ovat todistamassa ysiluokkalaiset Oona Rantakari ja Laura Hellman, koska YleX toteutti kahden ysiluokkalaisen superfanin unelman. Fanit voittivat Instagram-kisan kautta liput lempiyhtyeensä Twenty One Pilotsin loppuunmyydylle keikalle.

Oona on luukuttanut yhtyeen musiikkia jo kuudennelta luokalta asti. Laura puolestaan löysi bändin noin puoli vuotta sitten.

- Nolottaa myöntää, mutta Stressed Out -hitin myötä aloin kuunnella bändiä. Sen jälkeen kuuntelin kaikki levyt ja olen aivan koukussa, Laura kertoo ennen keikkaa.

Oona hehkuttaa bändiä, koska sen musiikissa sekoittuvat erilaiset genret, melodiat ovat koukuttavia ja lyriikat samaistuttavia.

- Twenty One Pilots on yksi parhaista bändeistä 2000-luvulla, Oona sanoo.

Musiikin teoriaa opiskelevan Oonan lempibiisi on Ode To Sleep, koska siinä on ‘hyvä teoria’.

- Uskaltaisin jopa verrata sitä Bohemian Rhapsodyyn. Olen yleensä pessimisti, mutta tältä keikalta odotan tosi paljon.

- Mullakin on korkeat odotukset. Olen katsonut netistä bändin aiempia live-vetoja, Laura sanoo.

Tätä keikkaa ovat odottaneet muutkin. Jättimäinen jono kiemurtelee ennen show’ta jäähallin edustalta kaduille asti.

Jos bändin kaikki jäsenet ovat monilahjakkuuksia, silloin yhtyeeseen ei tarvita kuin kaksi jäsentä. Rumpali Josh Dun soittaa välillä myös trumpettia, tekee voltteja pianon päältä ilman paitaa kesken kappaleen ja soittaa aika ajoin myös yleisömeren päällä tason avulla.

Sama kikka on nähty yhtyeen aiemmillakin keikoilla, kuten tämä video osoittaa.

Laulaja Tyler Joseph puolestaan soittaa pianoa, koskettimia, ukulelea ja milloin mitäkin, mitä vaan käteensä saa, kun teknikko heittelee hänelle soittimia lavan sivusta. Myös hän haluaa tehdä asioita fanien päällä, kuten juosta jättimäisen punaisen pallon sisällä ihailijoidensa kannattamana.

Show’hun keskittyvät muusikot eivät juuri spiikkaa biisien välissä. Heidän ei edes tarvitse yllyttää yleisöä laulamaan mukana, sillä fanit ovat täysillä mukana alusta asti. Vastaavaa näkee valitettavan harvoin Suomessa. Yleisö on ikään kuin bändin kolmas jäsen. Koko illan.

Yleisö on ikään kuin bändin kolmas jäsen. Koko illan.

- Olemme ensimmäistä kertaa Suomessa, mutta senhän te tiesittekin. 1-2-3, Yeah, yeah, yeah, Tylerin yksi harvoista spiikeistä kuuluu.

Ohiossa vuonna 2009 perustetun Twenty One Pilots -yhtyeen Stressed Out -single on ollut maailmanlaajuisesti tämän vuoden soitetuimpia kappaleita. Yhtye on kiertänyt ympäri maailmaa esiintyen loppuunmyydyille areenoille. Helsinki sai kunnian olla EMØTIØNAL RØADSHØW -rundin ensimmäinen keikkakaupunki.

Rumpali Josh Dun kunnioittaa keikan päätteeksi suomalaisyleisöä pukeutumalla Leijona-paitaan: olemmehan nyt jäähallissa, jonka kattoon on jäädytetty legendojen pelipaitoja.

- Tämä ei tunnu ensikerralta. Jos haluatte, tulemme mielellään uudelleen, bändi fiilistelee keikan lopulla.

Keikan jälkeen superfanit hihkuvat onnesta.

- OMG, OMG OMG… Oli tosi hienoa, että keikalla tuli myös vanhoja biisejä. Ja se pallo oli hieno. Näyttää, että bändi välittää niiden faneista. OMG, Laura fiilistelee.

- En osaa sanoa mitään huonoa. Se on aika yllättävää, koska yleensä löydän joka asiasta jotain huonoa. Oli oikeasti tosi hyvä show. En ole kuullut ikinä, että Laura sanoo noin monta kertaa OMG, Oona kommentoi.

Lue myös:

Twenty One Pilotsin tavaramerkki on valheellinen tarina ensikohtaamisesta – tämän version he kertoivat YleX:lle 

Hittibändi Twenty One Pilots YleX:lle: Saamme vaikutteita uskonnollisesta taustastamme

Tässä ovat viikon parhaat biisit: mukana Sanni, Sima ja Twenty One Pilots