Hyppää pääsisältöön

Twenty One Pilotsin tavaramerkki on valheellinen tarina ensikohtaamisesta – tämän version he kertoivat YleX:lle

Vai voisiko Suomessa kerrottu tarina lätkäkentästä ja hohtavasta asusta pitää paikkaansa?

Twenty One Pilotsin Josh Dun ja Tyler Joseph. // Kuva: Promokuva/Fueled by Ramen

Tv-sarjassa How I Met Your Mother päähahmo Ted Mosbyllä kestää 208 jakson verran, että hän saa kerrottua lapsilleen, kuinka tapasi heidän äitinsä.

Eilen 25. lokakuuta ensimmäisen Suomen-keikkansa tehnyt yhdysvaltalaisduo Twenty One Pilots noudattaa jossain määrin samaa kaavaa: heillä tuntuu kestävän ikuisuuksia paljastaa, kuinka Tyler Josephista ja Josh Dunista muodostuva duo tapasi toisensa. Bändi nimittäin antaa aina eri vastauksen, kun heiltä kysytään tapaamisesta.

Miksi he niin tekevät?

Papermag-verkkolehden haastattelussa Joseph on maininnut syyksi sen, että he yrittävät saada toisiaan nauramaan oudoilla vastauksilla. Joseph on myös kertonut, että he valehtelevat aina, kun vastaavat tähän kysymykseen.

Toistaiseksi bändi on kertonut tavanneensa muun muassa Tinderissä, eBayssa, junaonnettomuuden yhteydessä ja vankilassa, jossa Joseph oli muka kärsimässä tuomiota murhasta.

YleX:n Anne Lainnon haastattelussakaksikko kertoo tavanneensa jääkiekkokentällä. Joseph sanoo, että hän huomasi heti, että Dun olisi se oikea henkilö bändiin.

- Ihmiset puhuivat, että hän on ihan ammattilainen. Kun hän tuli luistinradalle, kaikki lopettivat luistelun ja pysähtyivät. Hän alkoi tehdä hulluja pyörähdyksiä, Joseph kertoo.

- Olin, että wau, kukahan tuo on. Silloin törmäsin Joshiin, hän jatkaa.

Ööh, siis tämä pyörähdyksiä tehnyt henkilö ei ollutkaan Josh Dun?

- Se oli isäni, Dun sanoo ja korostaa, että on isäänsä parempi luistelija.

Okei.

Dun kertoo, että hän oli pyytänyt kenttähenkilökuntaa sammuttamaan valot, sillä hänellä oli pimeässä hohtava jääasu yllään. Hän oli päättänyt tehdä vaikutuksen Josephiin.

- Katseeni oli kuitenkin liimautunut Dunin isään, Joseph sanoo.

Vaikka Dun ei onnistunut vakuuttamaan Josephia luistelutaidoillaan, he kuitenkin Joseph otti kuitenkin Dunin aisaparikseen Twenty One Pilotsiin. Näin bändi siis tapasi – tällä kertaa.

Kuulostaako uskottavalta? No aivan yhtä uskottavalta kuin nämä alla olevat tarinat kaksikon ensitapaamisesta.

Lue myös:

Twenty One Pilots -yhtyeen täydellisyyttä hipova jäähallikeikka superfanien silmin: OMG, OMG, OMG