Hyppää pääsisältöön

Bloggari Maaria Räisänen: "Opetan poikani puhumaan ja pussaamaan"

Maaria Räisänen
Maaria Räisänen Kuva: Maarialla marja hintikka live

Maarialla-blogin Maaria Räisänen rikkoo kulisseja kirjoittamalla blogissaan myös masennuksesta, jaksamisesta ja yksinäisyydestä. Räisästä on äitinä uuvuttanut erityisesti suorituskeskeisuus ja ulkopuolelta asetetut raamit. Vaikeista hetkistä puhuminen ei ollut aluksi helppoa, mutta omien rajojen myöntäminen on lopulta helpottanut. Nykyään kahden pienen pojan äiti elää ruuhkaista arkea hyvällä sykkeellä. Maaria on Marja Hintikka Liven tähtibloggaajana maanantaina 31.10. TV2:lla klo 21.00, kun aiheena on vanhempien yksinäisyys.

Nimi... Maaria Räisänen

Perhetilanne... Naimisissa, 2- ja 4-vuotiaat pojat.

Vanhempana olen… Rakastava ja rajoista kiinni pitävä. Osaan myös tilanteen vaatiessa höllätä ja neuvotella. En osaa leikkiä autoilla, mutta sen sijaan tykkään ottaa lapset mukaan arkisiin askareisiin. Ihmettelemme yhdessä maailmaa.

Tärkein kasvatusperiaatteeni on... Kasvattaa pojista toisia kunnioittavia, oman arvonsa tuntevia miehiä, jotka osaa puhua ja pussata.

Eniten minua on vanhemmuudessa yllättänyt... Ylitsepursuavat tunteet ja se, miten vähän aikaa parisuhteelle todellisuudessa on jäänyt.

Kun on oikein kiire, luovun ensimmäisenä… Omasta laittautumisestani. Tämä käy ilmi esimerkiksi harjaamattomasta tukasta ja epähuomiossa valituista vaatteista, joissa on lasten eilinen menu.

Menetän hermoni kun… Olemme myöhässä. Ja se on tavallisesti ihan omaa syytä, kun kadotan ajantajun vähän turhan helposti aamukahvilla koomaillessani.

En koskaan uskonut sanovani lapselleni ääneen... Ole hiljaa.

Silloin kun lapsi ei näe... Herkuttelen.

Kun saan lapset illalla nukkumaan... Rojahdan sohvalle, katson telkkaria, kirjoitan blogia, hoidan sosiaalisia suhteita whatsappissa, sometan ja suunnittelen - saamatta lopulta mitään järkevää aikaiseksi.

Ärsyttävintä lapsissa on… Meteli. Siis miten niin pienistä tyypeistä voi lähteä niin kova ääni?

Hauskinta lasten kanssa on… Heidän ihan omat, omintakeiset jutut ja huumori. Mielikuvituksen rajaton määrä ja se, kun spontaani halauksen tarve iskee, kuten viimeksi vaikka kaupan parkkipaikalla.

Vanhempana minua pelottaa eniten... Se, että lapsille sattuu jotain. Yhtälailla pelottaa, että itselle käy jotain niin, etten enää näkisi lasteni kasvavan.

Lisää ohjelmasta

Jenny Lehtinen ja puhekupla: Kestä vaippavertailut nyt, myöhemmin seuraa kiitos!
Jenny Lehtinen ja puhekupla: Kestä vaippavertailut nyt, myöhemmin seuraa kiitos! Kuva: Jussi Nahkuri / Hans Weckman jenny lehtinen
Mustat kengät aidalla.
Mustat kengät aidalla. Kuva: Freeimages marja hintikka live
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio Kuva: (c) Photograph by Erich Lessing Marja Hintikka Live
Joulukuusi ja koristeineen.
Joulukuusi ja koristeineen. Kuva: Pixabay joulu

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.