Hyppää pääsisältöön

Syrjäisestä kylpylästä käyty vilkasta kauppaa

Iisalmen seudulla sijaitsevassa kylpylässä ovat isännät vaihtuneet tiuhaan. Kylpylällä on nyt neljännet omistajat neljän vuoden sisään.

Keskustalainen Lomayhtymä arvioi muutama vuosi sitten, että sen omistama Runnin kylpylä oli miljoonan euron arvoinen. Se kuitenkin myytiin noin 300 000 eurolla Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja Perttu Nousiaiselle, jonka yhtiökumppaniksi ryhtyi kaupoista Lomayhtymän hallituksessa päättämässä ollut Aki Haaro.

Nuorisosäätiön toimitusjohtaja Haaro sekä säätiön hallituksen puheenjohtaja Perttu Nousiainen eivät kuitenkaan saaneet kylpylää kannattamaan. Heidän yhtiöilleen kertyi miljoonavelat, joista ei selvitty edes kylpylän myynnillä.

Monien vaiheiden jälkeen kylpylä on nyt kauppaneuvos Kari Hautasen ja kauppaneuvos, kansanedustaja Eero Lehden enemmistöomistama. Kylpylän vähemmistöosakas ja johtaja on kiinteistökehittäjä Ilari Hassinen.

MOT kertoo Runnin kylpylän viime vuosien tarinaa, jossa keskeisessä roolissa on keskustataustaisen ja vaalirahasotkuissa ryvettyneen Nuorisosäätiön nykyinen johtokaksikko.

Tarinan alkulähde ovat kylpyläkaupat Runnissa. Tämän jälkeen on tehty monimutkaisia kiinteistökauppoja, joissa Nuorisosäätiö on eri puolilla Suomea ollut mukana muun muassa Salpausselän Rakentajien, GF Moneyn, Sammon, Eteran ja Keravan kaupungin kanssa.

Tarina kertoo myös henkilökohtaisista kytköksistä vaalirahoittajien, Nuorisosäätiön ja rakentajien välillä. Vyyhteen kuuluvista kiinteistökaupoista kertoi Yle uutiset ja A-studio keskiviikkona.

Tarina kertoo myös kuinka keskinäisiä kauppoja ristiin rastiin ovat tehneet Lomayhtymän ja Nuorisosäätiön johtoportaat.

Nuorisosäätiö

Kommentit