Hyppää pääsisältöön

Suomalaisen Axel Thesleffin biisiä on kuunneltu netissä yli sata miljoonaa kertaa – silti et ole todennäköisesti vielä kuullut hänestä

Helsingin Roihuvuoresta kotoisin oleva elektronisen musiikin tuottaja Axel Thesleff on saanut jo jonkin verran nimeä ulkomailla. Nyt hän yrittää breikata kotimaassaan Suomessa.

Suomalaistuottaja Axel Thesleff haluaa breikata seuraavaksi kotimaassa. // Kuva: YleX/Elina Leino

Axel Thesleffin Bad Karma -biisiä on kuunneltu Youtubessa yli sata miljoonaa, Spotifyssa yli kuusi miljoonaa ja SoundCloudissa noin kolme miljoonaa kertaa.

Se on huikea määrä noin seitsemän minuuttia pitkälle omakustannekappaleelle, jossa ei ole selkeästi erottuvaa kertosäettä.

Eikö pelkästään näiden kuuntelulukujen perusteella pitäisi mennä torille?

- Ehdottomasti, Thesleff vastaa YleX:lle.

Axel Thesleffin Bad Karma on soinut jo BBC:llä, Trap Nation on nostanut biisiä Youtubessa ja artisti on keikkaillut ulkomaita myöten. Nyt hän haluaa valloittaa kotimaansa Suomen.

Thesleff ei oikein itsekään osaa sanoa, miksi hän ei ole vielä breikannut kotimaassa.

Helsingin Roihuvuoressa kasvanut Thesleff ryhtyi soittamaan pianoa 9-vuotiaana. Omia kappaleitakin alkoi syntyä pian. Teini-iässä Thesleff alkoi tehdä konemusiikkia Radioheadin inspiroimana.

- Jossain vaiheessa uskalsin laittaa biisejä nettiin. 16-vuotiaasta asti olen tehnyt tätä vähän enemmän tosissaan.

SoundCloud antoi Thesleffille hienon tittelin noin viisi vuotta sitten, kun hänestä tuli soundclouder of the day. Hänen musiikkiaan siis kuratoitiin esille musiikkipalvelussa ja SoundCloudin somessa. SoundCloud valitsee päivän soundclouderin päivittäin.

- Sen jälkeen aloin saada seuraajia, ja homma lähti kunnolla käyntiin.

Kirosana nimeltä EDM

Axel Thesleff on suuresta nettisuosiostaan huolimatta edelleen omakustanneartisti. Tuottajan melankolinen soundi syntyy pääosin syksyisin, jolloin Thesleff on luovimmillaan.

- Kun olen tehnyt omakustanteisesti, niin voin tehdä aika vapaasti mitä haluan. Mun ei tarvitse odottaa kenenkään toisen ok:ta asiaan ja voin tehdä yhteistyötä kenen kanssa haluan.

"Nykyään ei tarvitse muuta kuin oikean biisin oikeaan aikaan, koska koko maailma on potentiaalinen kohdeyleisö netissä."― Axel Thesleff

Thesleff ei silti sulje pois mahdollista levydiiliä, vaan voisi harkita sitäkin tapaa julkaista musiikkia.

- Se on kaksipiippuinen juttu. Nykyään ei tarvitse muuta kuin oikean biisin oikeaan aikaan, koska koko maailma on potentiaalinen kohdeyleisö netissä.

EDM eli elektroninen tanssimusiikki on kiistelty kattotermi. Viime vuosina EDM:stä on tullut valtavirtaa Aviciin ja David Guettan kaltaisten hittiartistien myötä. Se on johtanut myös nillitykseen EDM-termin käytöstä. UG-artistit eivät usein halua kiisteltyä EDM-leimaa liitettävän itseensä.

- En halua olla mikään elitisti, joka dissaa muita. Kyllä mä luokittelen itseni EDM-artistiksi, mutta se on kaksipiippuinen juttu. Se termi menee monilla tunteisiin. On innostavaa seurata, minne konemusiikki on seuraavaksi menossa, kun isot artistit ovat tehneet siitä jo niin tuttua massoille.

Tällä hetkellä Axel Thesleff haaveilee isoista keikoista Weekend Festivalilla ja Flow’ssa.

Lue myös:

The Chainsmokers puhuu suoraan – oli sitten kyse huumeista, Lady Gagan kappaleesta tai housuun kakkaamisesta

Äänestystulos: Weekend Festival oli kesän 2016 paras festari

YleX:n DJ:t suosittelevat kotimaista musaa – näkökulmina suomalainen EDM ja kotimainen englanniksi laulettu musiikki