"Ruoka = onnellisia ihmisiä" kiteyttää parikymppinen hervantalaiskokki Veera ruuanlaiton ja syömisen syvimmän olemuksen. Hän tiesi jo ihan pienenä, että haluaa isona kokiksi, ja nyt Veera jakaa #lähiökokkina hyvinsyömisen riemusanomaa meille kaikille!
Ravintolakeittiön hektinen työrytmi ja haasteet innostavat ruuan ammattilaista hyviin suorituksiin. Kotonakaan #lähiökokki ei täytä vatsaansa makaroonilla ja tonnikalalla, sillä edullinenkin ruoka voi olla herkullista.
Veera välttää syömästä lihaa, kalaa, kananmunia sekä maitotuotteita aina kun se on mahdollista, mutta miksikään tulisieluiseksi ruoka-aatesaarnaajaksi nainen ei tunnustaudu: – Älkää näännyttäkö itteenne, hän toppuuttelee erilaisia muotiruokavalioita noudattavia kansalaisia.
Kokille ruuan suutuntuman ja aromien pitää olla kohdillaan. – Hyvälaatuinen merisuola, savupaprika, timjami, oregano ja juustokumina käyvät moniin ruokiin ja niitä voi yhdistää kaikkia myös keskenään, Veera paljastaa luottomausteensa.
Sienirisottoon hurahtanut restonomiopiskelija haluaa jakaa ruuanlaiton ilosanomaa kaikelle kansalle ja tuntee opiskelijana myös tiukan budjetin: kun rahaa on vähän, käytetään kauden kasviksia ja metsästetään punaisia ale-lappuja.
Tampereen Hervannassa asuva #lähiökokki Veera loihtii edullisia ja yllättäviä herkkuja #ylelähiö -projektin syyskaudessa. Luvassa on myös reseptit kaikkien kotikokkien testattavaksi.