Hyppää pääsisältöön

Uransa lopettava Ruger Hauer julkaisi jäähyväisbiisin: "Kannattaa tottua pimeään"

Rap-bändi Ruger Hauer kertoi lokakuun alussa laittavansa pillit pussiin. Nyt yhtye hemmottelee fanejaan vielä yhdellä biisillä.

Ruger Hauer teki viimeisen biisinsä yhdessä Iisa ja Mikko Pykärin kanssa. // Kuva: Promokuva / Ramin Välitys

Ennen kuin sä vaivut koomaan
Kannattaa tottua pimeään
Kannattaa oppia elämään
Niin ettei kuule tai mitään nää

Ruger Hauerin viimeinen kappale Koomaan maalaa yhtyeen faneille kuvan menetyksestä. Menetys on pian edessä, sillä rap-bändin ura päättyy parin viikon päästä. Pyhimyksen, Paperi T:n ja Tommishockin muodostama Ruger Hauer jättää hyvästit faneilleen 12. marraskuuta Helsingin Kaapelitehtaalla.

Torstaina illalla yhtye julkaisi Koomaan-biisin, joka jää bändin viimeiseksi.

- Tehtiin kuitenkin kiitokseksi ja jäähyväisiksi vielä yks biisi, joka löytyy nyt Spotify-palvelusta. Laulu tehtiin edellisen levyn tiimillä, mutta yritettiin tavottaa siihen jotain koko kuuden vuoden ajalta, kirjoittaa Pyhimys Instagram-tilillään.

Biisi onkin läpileikkaus bändin musiikkiin. Kappaleen on tuottanut viimeisestä levystäkin vastannut Mikko Pykäri. Kertosäkeessä kuullaan Iisaa, joka oli myös vahvasti mukana Rugerin viimeisellä Mature-levyllä. Mature julkaistiin viime keväänä ja se oli bändin neljäs albumi.

Koomaan-biisissä kuullaan myös viittauksia Rugerin aiempiin lyriikoihin. Paperi T:n versessä esimerkiksi viitataan yhtyeen isoimpaan hittiin, Täällä-biisiin. Uudessa kappaleessa on myös bändille ominaista name droppailua ja voimakasta räppiä.

Ruger Hauer lopettaa uransa sen huipulla. Viimeisellä levyllään yhtye raivasi tiensä rap-piireistä ison yleisön suosikiksi. _Mature-_levy nousi viime keväänä Suomen virallisen listan ykköseksi, ja kesällä bändi keikkaili kaikilla suurilla suomalaisilla festareilla.

Ruger Hauerin jäähyväiskeikka 12. marraskuuta Helsingin Kaapelitehtaalla.

Lue myös:

Ruger Hauerin someen ilmestynyt hautakyltti ei ollut vitsi – yhtye lopettaa

Sivuprojektista pääbändiksi – kun Ruger Hauerin haipista tuli totta

Ruger Hauerin ja Reginan liiton lapsi on Mature – albumi, jolla vuosia valmisteltu yhteistyö viimein toteutui