Hyppää pääsisältöön

Vain enkeleillä on siivet

Vain enkeleillä on siivet, ohjaus Howard Hawks.
Cary Grant ja Jean Arthur Vain enkeleillä on siivet, ohjaus Howard Hawks. Kuva: Yle Kuvapalvelu jean arthur,Teemalauantai

Howard Hawksin ohjaama klassikkoseikkailuelokuva postilentäjistä Andien vuoristossa vaarojen, sumun ja rakkauskoukeroiden keskellä.
Teema sunnuntaina 6.11. klo 18.00. Areenassa vain suorana

Howard Hawks Teemalla 29.10.–4.12.2016

Teemalauantai 29.10. klo 21.00–0.00
Howard Hawks, mestariohjaaja Areenassa 45 päivää
Syvä uni Areenassa vain suorana

Kino Klassikko 30.10.–4.12. sunnuntaisin klo 18.00
30.10. Hätä ei lue lakia Areenassa 30 päivää
6.11. Vain enkeleillä on siivet Areenassa vain suorana
13.11. Kirjava satama Areenassa vain suorana
20.11. The Thing – "se" toisesta maailmasta Areenassa 30 päivää
(27.11. Teeman elokuvafestivaali)
4.12. Punainen virta Areenassa vain suorana

Pianonsoittaja ja viihdyttäjä Bonnie Lee (Jean Arthur) pysähtyy pienelle lentokentälle Etelä-Amerikassa. Kentällä työskentelevät pilotit kuljettavat postia halki vaarallisten ja sumuisten Andien. Kentän johdossa oleva lentäjä Geoff Carter (Cary Grant) ei osoita kiinnostusta, kun häneen äkisti hullaantunut Bonnie yrittää tehdä lähempää tuttavuutta.

Tilanne kuumenee entisestään, kun Geoffin vanha heila Judy MacPherson (Rita Hayworth) miehineen saapuu paikalle. Hänen puolisonsa Bat Kilgallen (Richard Barthelmess) tunnetaan pahamaineisena lentäjänä, jota muut pilotit välttävät aiemmin sattuneen onnettomuuden vuoksi. Geoff ei haluaisi palkata Battia, mutta taipuu lopulta Judyn suostuttelujen edessä ja lähettää Batin vaaralliselle tehtävälle.

Elokuvaa pidetään yhtenä Howard Hawksin hienoimmista ohjaustöistä muun muassa sen sisältämien lentokohtauksien vuoksi. Muissa rooleissa mm. Thomas Mitchell, Allyn Joslyn, Sig Ruman, Victor Kilian, John Carrol.

Vain enkeleillä on siivet on nähty Teemalauantaissa kesäkuussa 2015, jolloin sen esitteli Aki Kaurismäki. Kaurismäen esittely nähdään ennen elokuvaa klo 17.50, ja sitä ennen Hawks-Teemalauantaissa 29.10.

  • Vain enkeleillä on siivet (Only Angels Have Wings), USA 1939. Ohjaus Howard Hawks. Pääosissa Cary Grant, Jean Arthur, Rita Hayworth, Richard Barthelmess, Thomas Mitchell, Sig Ruman, Noah Beery Jr., Allyn Joslyn, Victor Kilian.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa