Hyppää pääsisältöön

Valossa Jouko Lehtola

Valokuvaaja Jouko Lehtola
Jouko Lehtola Valokuvaaja Jouko Lehtola teeman kulttuuri

Dokumentti rock-kuvaajasta kantaaottavaksi valokuvaajaksi kehittyneestä Jouko Lehtolasta. Tarina luotaa syvältä hänen taiteen, etsinnän ja elämästä luopumisen tietä kohti vapautumista ja valoa.
Teema sunnuntaina 30.10. klo 19.40. Areenassa 7 päivää

Valokuvaaja Jouko Lehtolan (1963–2010) kuvasarjoissa näyttäytyy elämän ja kauneuden rakastaja sekä vakava yhteiskunnallinen ajattelija. Vahvojen kuviensa kautta Lehtola toi näkyviin yhteiskunnan kääntöpuolta sekä ihmiselämän rosoisuutta, mutta myös luonnon suuruutta ja sen herkkää kauneutta.

Tommi, 1999
Tommi, 1999 Tommi, 1999 Kuva: Jouko Lehtola teeman kulttuuri,Jouko Lehtola

Lehtola aloitti rockmuusikoiden ja -festivaalien valokuvaajana. Aihepiiri muuttui vähitellen yhteiskuntakriittisemmäksi. Lehtola kuvasi muun muassa huumekuolemien paikkoja ja kolariautoja sekä merkkejä nuorison pahoinvoinnista.

Valossa Jouko Lehtola on Riitta Riihosen ohjaama dokumenttielokuva. Kertojaäänen kautta katsojalle avautuu taiteilijan sisäinen maailma sekä sairauden pakottama elämästä luopumisen tie kohti valoa.

  • Valossa Jouko Lehtola, Suomi 2011.

Lue lisää:

Valokuvaaja Jouko Lehtola – nuorisokulttuurin tallentaja

Ei kiiltävää pintaa ja glamouria vaan verta, hikeä ja kyyneleitä. Valokuvaaja Jouko Lehtola (1963–2010) tuli tunnetuksi 90-luvun lopun nuorison alastoman todellisuuden tallentajana.

Yle Teema