Hyppää pääsisältöön

The Chainsmokers puhuu suoraan – oli sitten kyse huumeista, Lady Gagan kappaleesta tai housuun kakkaamisesta

YleX tapasi tämän hetken kuumimman ja suorasanaisimman EDM-duon, joka ei varonut puheitaan tälläkään kertaa.

The Chainsmokers eli Andrew Taggart (vas.) ja Alex Pall Ruisrockissa. // Kuva: YleX

Ruissalon saari pyörähti ympäri kesällä 2016, kun The Chainsmokers veti yhden festareiden kovimmista keikoista. Keskiviikkona 26. lokakuuta Andrew Taggart ja Alex Pal ottivat kuitenkin Suomessa haltuun paljon intensiivisemmän keikkapaikan: Helsingin The Circuksen.

The Chainsmokers on kohonnut Billboard Hot 100 -listalla jokaisella singlellään aina vain korkeammalle. Tällä hetkellä nousevan EDM-duon Closer-kappale löytyy listan 1. sijalta. Ja sen näkee miehistä. Väsymystä on havaittavissa The Circuksen takahuoneessa. Helsingin valloitus on kiertueen viimeinen etappi. Mitä seuraavaksi siis tapahtuu?

- Me menemme toiselle kiertueelle, Andew kuittaa ja nauraa hermostuneesti.

Rautaa pitää takoa, kun se on kuumaa. Takoessa voi kuitenkin sattua. Alex kertoo kerran keikalla Californiassa tippuneensa lavalta liukastuttuaan. Artisti ihmettelee, miten toimittaja tietää tapahtuneesta, mutta tästäkin tilanteesta on tallenne Twitterissä. Näin ison yhtyeen pienimmätkään mokat eivät jää huomaamatta, paitsi jos ne tapahtuuvat kaikessa hiljaisuudessa kehon sisällä.

- Yksi ilta oli näin lähellä, etten kakannut housuuni, Alex kertoo ja näyttää sormillaan kuinka lähellä se oli.

Syyksi artisti ilmoittaa ennen keikkaa nautitun pilaantuneen ruoan.

Tietenkin yli 250 keikkaa sisältävä kiertue on pitänyt sisällään myös hyviä hetkiä. Tosin myös vähän kyseenalaisia sellaisia. Andrew kertoo avoimesti huumeiden vetämisestä keikan ohessa Vancouverissa ja fiilistelee myös Ruisrockin Rantalavaa. Alex muistaa keikalta myös alastomat vedestä rannalle nousevat miehet.

Bändi ei varo sanomisiaan tai tekemisiään. He eivät myöskään selvästi tahdo miellyttää yleisöä hinnalla millä hyvänsä: Ruisrockissa yhtye jätti kokonaan soittamatta odotetuimman ja siihen aikaan tunnetuimman hittinsä #Selfien.

Asenne on kuljettanut yhtyeen myös myrskyn silmään. Kyseessä oli nykyaikainen Twitter-myrsky, jonka sai aikaan Alexin ”it sucks” -kommentti, jolla hän kuvasi aikoinaan Lady Gagan Perfect Illusion -singleä.

- Ketä kiinnostaa, mitä minä ajattelen?, Alex miettii, kun häneltä kysyy mielipidettä Lady Gagan koko levystä.

- En halua muuttaa sitä, mitä olen. On tärkeää, että on mielipiteitä, Alex sanoo nyt YleX:lle.

Lue myös:

#SELFIE-bändi The Chainsmokers jätti isoimman hittinsä soittamatta − onneksi sentään hyvästä syystä