Hyppää pääsisältöön

Nimeni on Fleming, Ian Fleming

Kirjailija Ian Fleming
Ian Fleming Kirjailija Ian Fleming teeman dokumentit

Ian Fleming, mies joka rakasti kauniita naisia ja kuivia martineja.
Teema maanantaina 31.10. klo 21.00. Areenassa kolme kuukautta

James Bond -kirjojen kirjoittajan Ian Flemingin henkilökuva saattaa kertoa Bondista enemmän kuin Bond-elokuvat. Ian Fleming oli yläluokkainen, Etonin eliittikoulun kesken jättänyt mies, joka loi toisen maailmansodan aikana uraa naistenmiehenä, urheilijana ja laivaston tiedustelupalvelun agenttina. Sodan jälkeen hän oli luomassa Amerikan salaista palvelua CIA:ta.

Sota-ajan uskomattomista vakoilusuunnitelmista nais- ja drinkkimakuun kirjailijalla on yllättävän paljon yhteistä keksimänsä hahmon kanssa.

Dokumentissa Flemingistä kertovat hänen veljentyttärensä, jotka hallinnoivat myös Flemingin kirjallista jäämistöä, sekä tähän ohjelmaan ensimmäisen pitkän haastattelunsa antanut Flemingin tytärpuoli Fionn Morgan.

 • Nimeni on Fleming, Ian Fleming (Mein Name ist Fleming, Ian Fleming), Saksa 2015. Tuotanto ARTE
 • Harjunpää & pahan pappi on kylmä ja ankara rikoselokuva

  Väkivaltainen rikoselokuva hullusta tappajasta.

  Kun tappaja on sekaisin ja tuntuu valitsevan uhrinsa mielivaltaisesti, on Harjunpäällä vaativa urakka jäljittää tekijää. Pian väkivaltainen murhaaja tunkeutuu myös Harjunpään perhepiiriin.

 • I Wanna Be Somebody! Elokuvia musiikista Teemalla

  Kunnianhimoa ja rakkautta perjantain Kinossa.

  Mikä on kunnianhimon hinta? Miten ihminen löytää vapauden? Onko rakkautta ensi silmäyksellä? Teeman perjantain Kino esittää kolme keskenään hyvin erilaista elokuvaa muusikoista ja musiikista.

 • Pahuuden monet kasvot Teemalla lokakuun elokuvissa ja dokumenteissa

  Murhaajasta diktaattorin myötäilijään – mikä heitä yhdistää?

  Kylmäverinen murhaaja. Lakia kunnioittamaton kostaja. Holokaustin toimeenpanija. Diktatuurin välinpitämätön myötäilijä. Mikä on heitä yhdistävä tekijä? Mitä on pahuus? Teeman lokakuun elokuvat ja dokumentit tutkivat pahuutta niin historian ja tositarinoiden kuin fiktion kautta.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa