Hyppää pääsisältöön

Norjalaiset kaksospojat ovat vuoden pohjoismainen poptapaus – 9 syytä kiinnostua Marcus & Martinuksesta

Marcus & Martinus vierailevat tiistaina Helsingissä uuden levynsä julkaisun kunniaksi.

Marcus & Martinus // Kuva: Sony Music

Jos et vielä tiedä, ketkä ovat Marcus & Martinus, pop-sivistyksessäsi on norjalaiskaksosten mentävä aukko.

Marcus ja Martinus Gunnarsen ovat 14-vuotiaat kaksoveljekset ja kotoisin Pohjois-Norjan Troforsista. Tänä vuonna heidän musiikkinsa on alkanut kiinnostaa isosti myös Norjan rajojen ulkopuolella, ja vaikuttaa siltä, että myös Suomi on hullaantumassa popparikaksikosta ja heidän pirteän energisestä ja tanssittavasta popistaan.

Ja miksi ei hullaantuisi, kun Marcus & Martinus on kaikkea tätä:

1. Pohjilla jo vuosien ura

Vaikka Marcus & Martinus ovat tänä vuonna nousseet Suomessakin puheenaiheeksi, he ovat tehneet musiikkia jo usean vuoden ajan. Kaksoset nousivat julkisuuteen vuonna 2012, kun he voittivat norjalaisen Melodi Grand Prix Junior -laulukilpailun.

Kuten To dråper vann -esityksestä näkyy, heillä oli muuvit ja lavashow kunnossa jo neljä vuotta sitten.

2. Aiheuttavat kaaosta ja hysteriaa myös Suomessa

Marcus & Martinus ovat jo tehneet selväksi, että he kykenevät villitsemään suomalaisfaneja. He esiintyivät syyskuussa ensimmäistä kertaa Suomessa Elämä lapselle -konsertissa Espoossa. Suomalaisfanit olivat erittäin innokkaita, ja Ilta-Sanomien mukaan aiheuttivat jopa vaaratilanteen juoksemalla laulajakaksikon auton perässä.

Avaa Instagram postaus

3. Oma kirja julkaistiin juuri

Kaksosstarat ovat vasta 14-vuotiaita, mutta heillä on jo omaelämäkerrallinen kirja. Vår historie, vapaaksi suomennettuna Tarinamme, julkaistiin aivan hiljattain Norjassa ja Ruotissa.

Kirja paljastaa, miten kansainvälinen fanipohja kaksikolla jo on: heidän Facebook-sivuillaan toivotaan käännöstä ainakin englanniksi, jotta muutkin kuin skandinaaviset fanit pääsisivät lukemaan kirjaa. Hyvä syy pingottaa ruotsintunneilla!

Avaa Instagram postaus

4. Pojat saavat oman uutisohjelman

Tiesitkö, että Marcus ja Martinus ovat myös uutistoimittajia? Tai eivät ihan vielä, eivätkä kyllä ihan oikeasti – mutta Dplay-suoratoistopalvelussa on alkamassa marraskuun 5. päivä MMNews-niminen ohjelma, jossa Marcus ja Martinus eläytyvät uutisankkureiden rooliin.

Aiheena tosin eivät ole sentään oikeat uutiset – tai miten sen nyt ottaa: MMNews-ohjelmassa keskitytään Marcuksen ja Martinuksen elämään, futistreeneihin ja musiikkiuraan. Veldig interessant!

5. Uutta musiikkia ulkona

Marcus & Martinuksen uusi single Go Where You Go julkaistiin viime perjantaina. Sitä on jo nyt kuunneltu Spotifyssä yli 200 000 kertaa...

6. Musaa norjaksi...

...mikä on ihan kunnioitettava määrä – muttei vedä lainkaan vertoja kaksikon energiselle Elektrisk-hitille, jota on Spotifyssä striimattu melkein 34 miljoonaa kertaa. Tämän biisin he esittävät norjaksi.

7. ...ja englanniksi

Toinen erittäin tärkeä biisi Marcus & Martinuksen uralla on Girls. Hiphop-duo Madconin kanssa esitettävällä biisillä duo vaihtaa englannin kielelle. Girls-hitin musiikkivideo on yksi heidän katsotuimmista videoistaan YouTubessa.

8. Villitsevät myös keikoilla

Spotifyn ja YouTuben lisäksi Marcus & Martinus ovat valtavan suosittuja keikkalavoilla. Heidän ensimmäiset areenakeikkansa Oslossa myytiin loppuun alle kahdessa tunnissa, mikä on levy-yhtiön mukaan norjalaisartistille ennätyssuoritus.

9. Tiistaina Suomessa

Tiistaina Marcus & Martinus piipahtavat Helsingissä uuden Together-albuminsa kunniaksi. Kaksikko esittää livekeikan ja kirjoittaa nimmareita albumeihinsa kello 17 Helsingin Forum-kauppakeskuksessa.