Hyppää pääsisältöön

Olga P. Postista ottaa sydämestä

Vaapukkalan puotipostin Olga P. Postisella on huolia. Koko Vaapukkala, tai ainakin sen posti, on kovaa kyytiä katoamassa maailmankartalta! Onneksi tohtori Torkkunen sattuu parahiksi puotiin ostoksille. Tohtori määrää Olgalle juuri oikeaa lääkettä.

Muutamaa päivää aiemmin oli saatu tietää, että Vaapukkala oli katastrofin partaalla. Oli käynyt ilmi, että tietoverkkojen välityksellä levitettiin karttaa, jossa Vaapukkalan kohdalla oli tyhjää. Postin kulku kaupunkiin tai sieltä pois oli estetty poistamalla kaupunki kaikista tiedostoista. Onneksi poliisi selvitti asiaa.

Hakkeroinnin vuoksi Olga (Ritva Valkama) ei piitannut tietokoneista. Niinpä hän ymmärsi oikein hyvin, kun tohtori Torkkunen (Pentti Siimes) saapui vihko-ostoksille – tohtori näet kertoi kirjoittavansa kaikki potilastietonsa pieneen sinikantiseen ruutuvihkoon.

Millä tavalla neiti Postinen tuntee olonsa surkeaksi?
― Tohtori Torkkunen

Tottahan Olgalta oikeanlainen vihko löytyy, joskin tohtori ehtii jo hieman hermostua muusta vihkotarjonnasta. Olga tulee avautuneeksi sydänvaivoistaan ja tohtori tutkii potilaan. Tutkimuksen päätteeksi hän ojentaa reseptin.

Ohjelman käsikirjoittaja ja ohjaaja Laura Lilja–Haataja on paljastanut, että tohtori Torkkusen henkilöhahmo perustui ainakin sinikantisten vihkojen osalta elävään esimerkkiin.

Lue lisää:

Ritva Valkama (Olga P. Postinen)

Olga P. Postinen esittelee Postanderin postisukua

Olga P. Postinen on arvostettua, vanhaa Postanderin postisukua vadelmamehustaan tunnetussa Vaapukkalassa. Suvun tarina alkaa isosetä Hjalmar Postanderista.

Lue lisää:

Professori Oskar Pänttälä (Lasse Pöysti) miettii (1987).

Olga P. Postisen nurin-narin-päivä

Olga P. Postinen potee nurin-narin-päivää. Kaikki asiat tahtovat mennä silloin ylösalaisin, eikä professori Oskar Pänttälällään mene kaikki ihan kohdalleen.

Lue lisää:

Vaapukkalan vauhtihirmu

Olga P. Postinen lupaa ottaa aikaa kun Viki Pyry kiertää Vaapukkalan. Vastatuuli ja maitohapot tekevät kuitenkin tempun vauhtihirmulle.

Lue lisää:

Vaapukkalan Sanomat

Olga P. Postinen on vähän toimituksellista sukua itsekin. Postinhoitajat ovat jo aikojen alussa olleet paikkakunnan uutisten kerääjiä.

Lue lisää:

Pikapostia floristi Fenanderille

Kukkakauppias neiti Kielo Valpunen lähettää pikapostia kukkataitelija floristi Fenanderille. Lumipyry melkein sekoittaa postinkulun.

Lue lisää:

Pulinaa joulukuusessa

Aina joulukuusessa ei ole sopuisaa. Joulukuusen koristeet voivat jopa kadehtia joulukuusen latvaenkeliä.

Lue lisää:

Opettaja on surullinen

Aivan joulun alla Olga P. Postinen vie joulutervehdyksen opettajalle. Yllätyksekseen postineiti kohtaakin surullisen opettajan.

Lue lisää:

Olga P. Postinen

Yleisradion TV1:n vuosien 1987 ja 1996 joulukalentereissa seurattiin Vaapukkalan postin ja sen työntekijän Olga P. Postisen elämää.

Lue lisää:

Ritva Valkama Ola P. Postisen roolissa.

Pääsiäistohinaa Vaapukkalan puotipostissa

Pääsiäinen on saapumassa myös Vaapukkalaan, mutta mihin kuuluvat Olga P. Postisen puotipostiin saapuneet puput ja tiput?

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto