Hyppää pääsisältöön

Suomalaispeli nousi Steamin listojen kärkeen – My Summer Carissa tuunataan kesäauto ja ostetaan makkaraa

My Summer Car on saanut suosiota pelaajilta, mutta pelin nettisivut ansaitsevat myös erikoismaininnan.

My Summer Car

Taas sataa menestystä suomalaiselle pelialalle!

Suomalaisen Amistech Gamesin peli My Summer Car on noussut hyvin suosituksi pelipalvelu Steamissa. Se on tällä hetkellä Early Access -pelikategorian myydyin peli.

Early Access -pelit ovat pelejä, joita pääsee kokeilemaan jo niiden kehitysvaiheessa. Niitä muokataan saadun palautteen pohjalta.

Ja näistä peleistä parhaiten porskuttaa My Summer Car.

Amistechin pelin idea on yksinkertainen: siinä kasataan unelmien kesäauto. Tehtävä ei kuitenkaan ole aivan yksinkertainen, sillä pelaaja joutuu lisäksi käymään kaupassa ostamassa makkaraa ja olutta.

My Summer Car vie pelaajan 90-luvun kesäiseen Suomeen. Peli on varsin omalaatuinen eikä välttämättä miellytä kaikkia, jotka ovat tottuneet ison maailman pelien kiillotettuun tunnelmaan. Domen arvostelussa todettiin, että ”My Summer Car sopii vain huumorintajuisille oudoista peleistä nauttiville”.

Steamin listan perusteella näyttää siltä, että huumorintajuisia, oudoista peleistä nauttivia piisaa.

My Summer Car on pelinä vedonnut moniin, mutta kaikkein tärkeintä nykyaikana on se, että peli on oikeasti monikanavainen multimediakokemus. My Summer Carilla on nimittäin niin hienot nettisivut, että niidenkin pitäisi nousta jonkin listan kärkeen.

My Summer Car

Kuten kuvasta näkyy, nettisivujen ulkoasussa ei ole säästelty, vaan jokainen visuaalinen kikka on otettu käyttöön. Liekehtivät HOT-sanat ovat erityisen tehokkaita.

My Summer Car

My Summer Carin saitilla käytetään rohkeasti myös gif-animaatioita, joita nykyään näkee kyllä somessa mutta perinteisillä nettisivuilla aivan liian vähän.

My Summer Car

Sivun tyyli miellyttää vaativampaakin silmää. Taustan tapettikuvio on ylevä ja ajaton.

My Summer Car

My Summer Car on PC-peli, ja tuntuukin sopivalta, ettei pelin nettisaitillakaan mielistellä mobiilikäyttäjiä.