Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa pääkuva

YleX Nosteessa: Tummanpuhuva Ghosts On TV on täydellistä musiikkia loppusyksyn melankoliaan

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musatoimittajat Anne Lainto ja Venla Kokkonen valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla vuorossa on Ghosts On TV.

Ghosts On TV

Kuvailu:

Ghosts On TV soittaa tummanpuhuvaa indierockia.

YleX kommentoi:

Ghosts On TV on helsinkiläinen yhtye, joka yhdistelee musiikissaan lempeää indierockia postpunkin melankoliaan. Brandy on tunnelmaltaan viipyilevä ja hienovaraisesti kasvava kappale, jonka äärelle on helppo unohtua kaipaamaan mennyttä kesää kamomilla-teen äärellä.

Haastattelussa Ghosts On TV

Missä bändin perustamisesta sovittiin?

Perustajatrio Joona (rummut), Anttoni (kitara) ja Reko (koskettimet) kohtasivat Tervasaaressa ja päättivät perustaa Radiohead-coverbändin. Kuitenkin jo ensimmäisissä treeneissä alettiin soittamaan omaa materiaalia, ja hieman myöhemmin Otto (basso) ja Ossi (laulu, kitara) liittyivät iloiseen joukkoon, ja homma lähti liikkeelle.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

Tienattiin viime kuussa Lepiksestä kaksikymmentäkaksi euroa.

Mitä bändiä tai artistia haluaisitte päästä lämppäämään?

Radiohead, Teksti-TV 666 ja Slayer, koska kaikki näistä bändeistä ovat vaikuttaneet tapaamme tehdä asioita.

Mistä sanoituksesta olet/olette erityisen ylpeitä ja miksi?

Sanoituksista ja lauluista vastaava Ossi:

"Brandy. Those all enduring amgles live in their pastel-coloured suburban houses and you are one of them, I will never let things get ouf hand.

Mikään ei oo täydellistä. Jos oot kuitenkin ollu tarpeeks onnekas saadaksesi elämääsi jonkun/jotain, joka tekee sut erittäin onnelliseksi niin älä päästä siitä irti.

Paitsi jos sun täytyy."

Mistä olette inspiroituneet?

Raittiista ulkoilmasta ja lenkkeilystä.

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita teillä on bändinä?

Loppuvuodesta heitämme vielä keikkaa Suomessa ja yhden heitämme Venäjälläkin. Keikkapaikkoja ovat esim. Oranssifest ja Otson ja Artun tuparit. Haaveemme on kasvaa bändinä ja ihmisinä.