Hyppää pääsisältöön

Marcus ja Martinus aiheuttivat hysteriaa Helsinki-Vantaan lentokentällä keskellä yötä – YleX tapasi hurmaavat popkaksoset

Marcus ja Martinus Gunnarsen fanittavat eri bändejä, eivätkä ole omista biisivalinnoistakaan aina ihan samaa mieltä, mutta riitoja ei silti synny.

Marcus & Martinus // Kuva: Sony Music

Veljesten popduo Marcus & Martinus saa aikaan valtavaa teinihysteriaa minne meneekin. Näin kävi myös viime yönä, kun norjalaisartistit saapuivat Helsinki-Vantaan lentokentälle.

- Siellä oli noin 50 – 100 fania odottamassa. Se oli ihan kreisiä. Turvamiehet kysyivät kentällä, oletteko artisteja, että täällä on useita tyttöjä odottamassa teitä.

- Kun menimme ulos, siellä oli niin hullu meininki, että jouduimme menemään autoon niin nopeasti kuin pystyimme. Emme tienneet, että olemme näin suosittuja Suomessa, Marcus kertoo YleX:lle.

Yhtyeen Together-niminen albumi julkaistaan perjantaina 4. marraskuuta. Siksi kaksoset ovat parhaillaan promotoimassa levyään Suomessa. YleX tapasi popparit heidän levy-yhtiönsä Sony Musicin tiloissa. 14-vuotiaat veljekset ovat ylienergisiä, mutta erittäin ystävällisiä ja hyväkäytöksisiä. Heidän on hieman vaikea keskittyä vain yhteen asiaan kerralla. Martinus kirjoittaa kesken haastattelun nimmareita levyihin ja veljekset puhuvat toistensa päälle.

Kaksosia on vaikeaa erottaa toisistaan, mutta on heissäkin sentään joitain eroja.

- Meillä on vähän erilainen musiikkimaku, Martinus sanoo ja kaivaa puhelimestaan viimeksi kuuntelemansa kappaleen.

- Marcus, oletko kuullut Nick Jonaksen _Levels-_kappaleen.

- OMG, en ole, hän vastaa.

Veljekset eivät aina halua myöskään levyttää samoja biisejä.

- Silloin meidän täytyy vain keskustella asiasta, emme kuitenkaan tappele.

Martinus pitää uutta Together-levyä huomattavasti parempana kuin aiempaa _Hei-_albumia. Hän ei kuitenkaan osaa yksityiskohtaisesti perustella, miksi on sitä mieltä.

- Biisit vaan ovat niin paljon parempia, ja pidän tästä levystä paljon enemmän.

Marcus pitää erityisen tärkeänä sitä, että myös fanit ovat päässeet mukaan. Together-albumin fyysinen versio on albumin lisäksi myös kuvakirja, jonka kannessa on fanien kuvista mosaiikkimaisesti muodostuvat Marcus ja Martinus.

- Emme voisi tehdä tätä ilman meidän faneja. Albumin kansissa on fanien kuvia, ja levyn nimi on Together eli me olemme yhdessä fanien kanssa, Marcus selittää.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

To all you amazing MM’ers: We’ve got some huge news for you! On Nov 4th we’re releasing our new album “Together” and we’re sooooo excited!! The album couldn’t have been made without you as you are our main inspiration - so we made this album for you and together with you! We love you all and we’re so grateful for every single one of you!!// Vi har store nyheter til dere: 4 november slipper vi albumet «Together» og vi gleder oss helt vilt!!! Albumet hadde ikke blitt til uten dere siden dere er vår hovedinspirasjon – så vi laget dette albumet til dere og sammen med dere! Vi elsker dere og er så utrolig takknemlig for hver og en av dere!!! #together #newalbum

A post shared by Marcus & Martinus ♪ (@marcusandmartinus) on

Myös Gunnarsenin perhe on tiiviisti yhdessä, sillä muusikkolasten isä kiertää mukana rundilla. Aivan kuten Isac Elliotinkin manageri-isä.

- Meidän isä on opettaja, ja hän on kiertueella mukana. Emme olisi niin hyviä koulussa, jos isä ei matkustaisi meidän kanssa. On kivaa, kun hän on mukana, popparit sanovat.

Marcus ja Martinus pysyvät hyvissä väleissä siitäkin huolimatta, että he rundaavat jatkuvasti yhdessä. Kaksoset asuvat pienessä kylässä Norjassa. Lähin lentokenttäkin on neljän tunnin ajomatkan päässä.

- Emme riitele kiertueella. Kun istumme autossa, meillä on tylsää, joten kiusaamme kyllä joskus toisiamme. Kiertueella kuuntelemme musiikkia, juttelemme ja joskus pelaamme mobiilipelejä.

Lue myös:

Norjalaiset kaksospojat ovat vuoden pohjoismainen poptapaus – 9 syytä kiinnostua Marcus & Martinuksesta