Hyppää pääsisältöön

Prisma Studio: Miten rakennetaan täydellinen populistipoliitikko?

Näyttelijä Eero Ritala on tutkija Erkka Railon populistivalmennuksessa.
Näyttelijä Eero Ritala (oik.) on tutkija Erkka Railon populistivalmennuksessa. Näyttelijä Eero Ritala on tutkija Erkka Railon populistivalmennuksessa. yle tv1

TV1 keskiviikkona 2.11.2016 klo 20.00 - 20.30, uusinta perjantaina 4.11. klo 5.55
Yle Areenassa vuoden ensilähetyksestä

Populismi on viime aikoina ollut vahvassa myötätuulessa eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi Yhdysvaltain presidenttiehdokasta Donald Trumpia on kuvattu täydelliseksi populistiksi.

Mutta mikä on populismin kaava? Prisma Studio testaa, pystytäänkö näyttelijä Eero Ritalasta leipomaan pesunkestävä populistipoliitikko maan parhaiden asiantuntijoiden valmennuksessa.

Aatesuuntaa nimeltä populismi ei ole olemassa, mutta rakennuspalikoita kyllä löytyy. Vastakkainasettelu, sorrettujen puolustaminen ja herraviha.

"Täytyy löytää joku asia, joka yhdistää mahdollisimman suurta joukkoa ja nimenomaan niin, että näitä ihmisiä yhdistää kokemus siitä, että heitä jotenkin sorretaan tai nujerretaan siinä", opastaa politiikan tutkija Erkka Railo, joka tutkii populististen puolueiden kasvua.

Pystytäänkö näyttelijä Eero Ritalasta leipomaan populistipoliitikko?
Pystytäänkö näyttelijä Eero Ritalasta leipomaan populistipoliitikko? Pystytäänkö näyttelijä Eero Ritalasta leipomaan populistipoliitikko? yle tv1

Iso ongelma, helppo ratkaisu

Eero Ritalan täytyy oppia esittämään monimutkaisiin ongelmiin helppoja ratkaisuja. Lisäksi täytyy pukeutua kansanomaisesti ja puhua ronskia kieltä.

"Argumentit kannattaa rakentaa niin, että kukaan ei voi olla niistä eri mieltä. Esimerkiksi näin: Minusta lapset ja vanhukset ovat tärkeämpiä kuin raha tässä tilanteessa", ohjaa puheviestinnän professori Pekka Isotalus, joka tutkii poliittista viestintää.

Lopuksi katsotaan, miten populisti-Eero pärjää kokeneen toimittajan tentissä. On aika heittää Eero leijonille!

Suomen myrkyllisin hämähäkki ensi kertaa lähikuvissa.
Ruskohämähäkki on lymynnyt vuosia Luonnontieteellisessä museossa. Suomen myrkyllisin hämähäkki ensi kertaa lähikuvissa. Kuva: Samuli Siltanen prisma studio

Suomen myrkyllisin hämähäkki ensi kertaa lähikuvissa

Helsingissä Luonnontieteellisessä museossa on vuosikymmeniä lymynnyt populaatio myrkyllisiä ruskohämähäkkejä.

Prisma Studion oma teollisuusmatemaatikko Samuli Siltanen on intohimoinen hämähäkkiharrastaja, joka kuvaa hämähäkkejä omalla jugurttipurkkistudio-menetelmällään. Onnistuuko Samuli saamaan ruskohämähäkin ensimmäistä kertaa lähikuvaan?

Studiossa keskustelemassa havaintopsykologi Jukka Häkkinen, teollisuusmatemaatikko Samuli Siltanen ja futuristi Elina Hiltunen. Ohjelmaa luotsaa toimittaja Reetta Rönkä.

Kommentit