Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Maakuntaradioita voi kuunnella laajalti

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Karjalaisessa 1.11. ja Etelä-Suomen Sanomissa ja Keskisuomalaisessa 2.11.2016.

Helena Tahvanainen kirjoitti Väli-Suomen sanomalehdissä, muun muassa Karjalaisessa (28.10) julkaistussa kirjoituksessa Ylen maakuntaradioista ja Radioteatterin jalkautumisesta maakuntiin Ylen 90-vuotisjuhlinnan merkeissä.

Kirjoittaja kutsuu maakuntaradioita mainioiksi ja kannustaa lukijoita myös kuuntelemaan maakuntateattereiden kanssa yhteistyössä tehtyjä kuunnelmia. Tämä on ilahduttavaa luettavaa. Pari pientä asiaa kirjoituksesta on kuitenkin syytä tarkentaa.

Tahvanainen totesi Ylen maakuntaradioiden kuuluvan vain paikallisesti. Asia ei ole aivan näin sillä Yle Areenasta ja mobiililaitteiden Radio Suomi -sovelluksella kaikkia Ylen maakuntaradioita voi kuunnella missä vain - myös ulkomailla.

Verkon Radiot.fi-palvelussa voi kuunnella lähes kaikkia kotimaisia radiokanavia, mukaan lukien Yle Radio Suomen aluelähetykset. Palvelu on käytössä myös ulkomailla.

Areenassa julkaistujen kuunnelmien osalta kirjoittaja kehottaa Yleä luopumaan siitä, että 30 vuorokauden jälkeen teos ei ole enää kuultavissa. Tämä ei ole yksin Ylen päätettävissä oleva asia, vaan se on tämän hetkisistä tekijänoikeussopimuksista tuleva rajoitus.

Jyri Kataja-Rahko
Ylen aluetoiminnan päällikkö