Hyppää pääsisältöön

Jaakko Eino Kaleville iso kansainvälinen palkinto – aiemmin EBBAn ovat voittaneet Emeli Sandé, Adele ja MØ

European Border Breakers Award -palkinto myönnetään artisteille, jotka ovat tehneet läpimurron myös kotimaansa ulkopuolella.

Jaakko Eino Kalevi

Hyvä Suomi! Ja hyvä Jaakko Eino Kalevi, joka on palkittu European Border Breakers Awardilla eli EBBAlla!

Palkinto myönnetään artisteille ja bändeille, jotka ovat tehneet läpimurron myös kotimaansa ulkopuolelle eurooppalaisille musiikkimarkkinoille. EBBA on Euroopan unionin palkinto, joka jaetaan vuosittain.

Ja tänä vuonna yksi palkinnon saajista on suomalainen säveltäjä ja artisti Jaakko Eino Kalevi, joka tunnetaan elektronisesta, psykedeelisestä popistaan. Jaakko Eino Kalevin omaa nimeä kantava albumi julkaistiin viime vuonna, ja se on hänen kansainvälinen debyyttinsä. Albumi soi myös YleX:n Viikon albumina.

Kansainvälisyydestä Jaakko Eino Kalevi sietääkin palkita, sillä hän on tehnyt uraa maailmalla ja keikkaillut paljon ympäri Eurooppaa. Hänet saatetaankin tuntea Keski-Euroopassa paremmin kuin Suomessa.

Palkinto julkistettiin Anne Lainnon luotsaamassa Uuden musiikin aamuvuorssa, jonne Jaakko Eino Kalevi saapui vieraaksi.

- Tuntuu hyvältä. Mitä mä voin sanoa, iloisen hämmentyneen oloinen muusikko sanoi palkintouutisen kuultuaan.

Suomessa on palkittu aiemmin French Films vuonna 2013, Sunrise Avenue vuonna 2008 ja Redrama vuonna 2005. Suomalais-ranskalainen The Dø voitti palkinnon vuonna 2009. Palkintoperusteisiin kuuluvat muun muassa ovat musiikkimyynti kotimaan ulkopuolella sekä esiintymiset ja kiertueet.

EBBA-palkittujen joukossa on kansainvälisesti todella suuria nimiä. Sen ovat voittaneet muun muassa , Adele ja Lykke Li.

Lue myös:

Suomalaisbändille huikea tunnustus – aiemmin palkinnon ovat saaneet muun muassa Adele ja Mumford and Sons