Hyppää pääsisältöön

Movember alkoi – arvostelimme Arttu Wiskarin, Stigin ja muiden virallisten viiksimiesten pensselit

Mä oon viiksimies kalapuikkoni harvat, autolinjalta amis on mun kanssa samis, Pete Parkkonen laulaa Viiksimies-biisissä edistäen tietoutta kivessyövästä.

Marraskuussa eli movemberina kerätään varoja miesten terveyden edistämiseksi kasvattamalla viiksiä. Tänä vuonna kampanjan viralliset viiksimiehet ovat Matti Esko, Arttu Wiskari, Pete Parkkonen ja Stig, jotka esittävät tunnuskappaleen Viiksimies.

Kappale kannustaa tukemaan eturauhas- ja kivessyövän tutkimusta sekä osallistumaan varoja keräävään kampanjaan, sillä eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä.

Movemberista inspiroituneina arvostelimme virallisten viiksimiesten upeat pensselit.

Stigin kalapuikot

Stigin pensselit kuuluvat artistin imagoon muulloinkin kuin marraskuussa. Artistin kalapuikot tekevät vaikutuksen röyhkeällä itsevarmuudellaan ja kornilla erotiikallaan. Stig laulaakin Viiksimies-kappaleessa, että muijani häpee mun karvaista läpee, ja onhan se oikees, tää on hippase pervoo.

Asteikolla 1/Viiksimies annamme Stigin ylähuulijouhille 4/Viiksimies.

Movember-mies Stig // Kuva: Kalle Viira

Arttu Wiskarin maitohaivenet

Arttu Wiskarin vaaleat haivenet eivät ole vertailukelpoiset muihin pensselisetiin nähden. Hän keskittyykin omissa lyriikoissaan toisiin asioihin: Mä oon viiksimies, koska mulla on kassit ja joskus ylikuormaa, en kiellä, Wiskari laulaa.

Asteikolla 1/Viiksimies- annamme espoolaiselle wannabe-viiksimiehelle 3/Viiksimies. Eihän ne maitohaivenet oikein näy, mutta meininki on kohdallaan!

Movember-mies Arttu Wiskari // Kuva: Kalle Viira

Peten Parkkosen kekerosbergit

Pete Parkkonen on monesti viiksimiesten viiksimies. Hänen nenänalusharjaksensa ovat usein tummat ja tuuheat. Parkkonen kuitenkin laulaa, että mä tupeeraan nää mun vaaleet karvat. Hän ei taida siis kertoa kappaleessa omista kekerosbergeistaan.

Asteikolla 1/Viiksimies annamme Parkkosen Petelle 5/ Viiksimies.

Movember-mies Pete Parkkonen // Kuva: Kalle Viira

Matti Eskon pensselit

Porukan seniorin iskelmätähti Matti Eskon nenän alla kasvaa kunnioitettavat harmaat viiksikarvat. Esko laulaakin biisissä: käytän hyvää rasvaa, viikset niillä kasvaa.

Asteikolla 1/Viiksimies annamme järvenpääläiselle iskelmälaulajalle ja oman elämänsä cowboylle Matti Eskolle 6/Viiksimies, sillä hänellä on koko tuotannon komeimmat pensselit!

Movember-mies Matti Esko // Kuva: Kalle Viira

Lue myös:

Miehet ympäri maailman lakkaavat yhden kynnen lokakuun ajaksi – #PolishedMan herättää tietoisuutta lasten kohtaamasta väkivallasta

Itsemurhaviestit kertovat tilanteen liian myöhään – Movember-kampanjalta pysäyttävä video mielenterveysongelmista

Tähtikuvioita ja jättimäisiä karvakiekuroita – tältä näyttää partojen ja viiksien MM-kilpailuissa