Hyppää pääsisältöön

LattePappa-blogin Juho Kokki: Olen tyyppiesimerkki liiasta järkeilystä

Marja Hintikka Live, tähtibloggari LattePappa
Marja Hintikka Live, tähtibloggari LattePappa marja hintikka live

Viikon tähtibloggari LattePappa alias Juho Kokki myöntää olevansa tyyppiesimerkki elämän väkevästä suunnittelusta ja jopa liiasta järkeilystä. Suunnitelmana oli, että lapsi saa tulla kun molempien opinnot on suoritettu, vakituinen työpaikka saavutettu ja maalle muutettu. Ja se suunnitelma piti. Kaikkea ei sentään voinut ennakoida – kuten sitä, miten väsynyt on iltaisin, kun saa lapsen nukkumaan. Parhaillaan hoitovapaalla oleva Kokki on mukana suorassa lähetyksessä TV2:ssa maanantaina 7.11. klo 21, kun aiheena on Väärässä iässä vanhemmaksi.

Nimi: Juho Kokki

Perhetilanne: Naimisissa, 9-kuukautinen lapsi.

Vanhempana olen… Läsnäoleva isä, joka tykkää touhuta pojan kanssa. Olen myös mieluummin se ”mukava vanhempi”.

Tärkein kasvatusperiaatteeni on... Yrittää kasvattaa lapsi niin, että hän osaa arvostaa itseään juuri sellaisena kuin on, kuitenkaan muita vähättelemättä. Toinen tärkeä kasvatusperiaate on: Älä herätä nukkuvaa vauvaa.

Eniten minua on vanhemmuudessa yllättänyt... Se, miten väsynyt on iltaisin lapsen mentyä nukkumaan. Myös oman ajan rajallisuus on tullut selväksi.

Kun on oikein kiire, luovun ensimmäisenä… Siivoushommista.

Menetän hermoni kun… Kukaan ei ole siivonnut.

En koskaan uskonut sanovani lapselleni ääneen... Voitaisko nukkua edes aamukuuteen asti?

Silloin kun lapsi ei näe... Syön hänen mangososeensa rahkan seassa.

Kun saan lapsen illalla nukkumaan... Huokaisen helpotuksesta, vietän laatuaikaa vaimon kanssa tai kirjoitan blogia.

Ärsyttävintä lapsissa on… Kova ääni.

Hauskinta lapsen kanssa on… Hassutella iltaisin.

Vanhempana minua pelottaa eniten... Lapsen menettäminen.

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.