Hyppää pääsisältöön

Ravintolayrittäjä Sedu Koskinen: Tärkein kasvatusperiaatteeni on rakkaus

Sedu Koskinen ja tytär
Sedu Koskinen ja tytär yle marja hintikka live

Ravintolayrittäjä Sedu Koskinen loi vuosituhannen alussa Suomen suurimman yökerhoimperiumin. Vuosikymmeniin Koskinen ei ehtinyt edes miettiä perheen perustamista, päinvastoin. Enimmäkseen hän kartteli lapsia. Pari vuotta sitten nyt 59-vuotiaan Koskisen elämä kuitenkin mullistui, kun hänelle syntyi tytär. Sittemmin Koskiselle on tullut tutuksi niin ärsyyntyminen kiukuttelevalle ja nirsoilevalle lapselle kuin höperönä lepertelykin. Sedu Koskinen on Marja Hintikka Liven vieraana TV2:ssa maanantaina 7.11. klo 21, kun aiheena on Väärässä iässä vanhemmaksi.

Nimi... Seppo "Sedu" Koskinen.

Perhetilanne... Asun yksin, 2,5-vuotias tytär Lara asuu Rovaniemellä äitinsä kanssa.

Vanhempana olen… Rakastava realisti.

Tärkein kasvatusperiaatteeni on… Rakkaus. Vaikka se tuntuu naiivilta, olen päättänyt yrittää hyvällä saada ne pahatkin hetket pois. Selitän, rauhoitan ja otan syliin.

Eniten minua on vanhemmuudessa yllättänyt… Kuinka kova duuni ja kokonaisvaltainen vastuu siinä on. Vanhemmuudesta ei voi paeta.

Kun on oikein kiire, luovun ensimmäisenä… Lapsen vuoksi täytyy luopua kaikesta. Kun olen lapsen kanssa en voi tehdä mitään muuta.

Menetän hermoni kun… Lapsi heittäytyy selälleen, itkee ja potkii.

En koskaan uskonut sanovani lapselleni ääneen… Toistelen sellaisia naiiveja juttuja kuin "Lara on isille niin rakas". En olisi koskaan ajatellut, että puhuisin niin, mutta nyt se tuntuu ihan luonnolliselta.

Silloin kun lapsi ei näe… Teen omia asioita. Ei kaikkia paheita voi näyttää lapselle.

Kun saan lapsen illalla nukkumaan... Se on aina hieno hetki. Tunnen itseni ylpeäksi, että olen saanut jotain tärkeää aikaiseksi.

Ärsyttävintä lapsissa on… Kun ei ne syö kaikkea. Vaikka kuinka yrittäisi tarjota terveellisiä asioita, Lara syö vaan voit leivän päältä. Se ärsyttää.

Hauskinta lasten kanssa on… Kaikki. Käydä saunassa, tehdä mitä vaan. Kun lapsi heittää löylyä kiukaalle. Ja se kun mennään nukkumaan ja lapsi on punaposkinen.

Vanhemmuudessa minua pelottaa eniten…. Kyllä se kaikki mikä liittyy omaan vanhemmuuteen. Se, ettei lapselle tai itselle sattuisi mitään.

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.