Hyppää pääsisältöön

Biisianalyysissä Jotain aitoo: Robin julkaisi ensimmäisen kappaleensa täysi-ikäisenä ja kuulostaa tyylikkäämmältä kuin koskaan

Mä tarviin jotain aitoo, jotain todellista, laulaa 18-vuotias Robin.

Robin // Kuva: YleX

Robin ei ole enää pitkään aikaan ollut lapsitähti, mutta Jotain aitoo on ensimmäinen täysi-ikäisenä julkaistu biisi, joka esittelee aiempaa kypsemmän popparin. Robin on stailattu singlen kanteen myös aiempaa aikuismaisemman näköiseksi, joka näkyy muun muassa hiustyylissä ja intensiivisessä katseessa.

Avaa Instagram postaus

Robin oli mukana biisin teossa sanoituksen ja sovituksen osalta. Jotain aitoo on siinäkin, että poppari on miksannut biisiä tuottaja Jurekin kanssa aamuyöhön asti juuri ennen julkaisua. Biisistä tehtiin kolme erilaista versiota, kunnes päädyttiin lopulliseen sovitukseen.

Jurek äänitti Robinin laulut turkulaisstudiossa, joten tällä kertaa poppari ei joutunut matkustamaan kotikaupungistaan pääkaupunkiseudulle töihin.  Aiemmin tämä kaksikko on tehnyt yhteistyötä muun muassa vuonna 2013 julkaistussa Neon-kappaleessa.

Jotain aitoo -biisi on edelleen tunnistettavaa Robbaria, mutta useampiakin askeleita on otettu kohti aikuismaisempaa meininkiä muun muassa konkreettisempien lyriikoiden ja klubisoundin myötä. Jurekin hittisormen kosketus ja Robbarin upea laulusoundi tekevät kappaleesta todella tyylikkään.

Robinin lyriikat kertovat some-ajan rakkaustarinan, jossa halutaan mennä ruutujen äärestä aidon ihmisen luokse. Kappaleen pääsanoittaja on Henna Sarriola.

Ihmiset kadulla tuijottaa ruutuja, ku seison näis valoissa, näätkö sä oikeesti mua?

Robinin edellinen albumi, Yhdessä, koostui pelkästään duetoista. Robin on varmasti oppinut paljon muun muassa Sannin ja Kasmirin kanssa työskentelystä. Tällä kertaa hän on kuitenkin päätynyt räppäämään c-osan ihan itse. Se on tämän modernin kappaleen heikoin lenkki, johon Robin kaipaa vielä kokemuksen tuomaa rutiinia.

Jotain aitoo -kappale on Robinin uralla tietynlainen käännekohta duettoalbumin jälkeen, joten on mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan poppari vie uraansa seuraavaksi.

Kuuntele kappale alta:

Muokattu 7.11.2016: Juttuun lisätty kappaleen pääsanoittaja Henna Sarriola.

Lue myös:

Suomen oma popstara Robin näki Bieberin keikan – ja kertoo nyt, mitä mieltä itse on playback-laulamisesta

Robin lähtee uudenlaiselle kiertueelle: perjantaina K-18-keikka, lauantaina ikärajaton