Hyppää pääsisältöön

Gianni Schicchi

Plácido Domingo oopperan Gianni Schicchi nimiosassa
Plácido Domingo on Gianni Schicchi Plácido Domingo oopperan Gianni Schicchi nimiosassa Kuva: Mathew Imaging Gianni Schicchi,parrasvalot

Woody Allen ohjasi Puccinin koomisen oopperan, pääroolissa Plácido Domingo.
Teema launtaina 18.3. klo 18.55. Areenassa 30 päivää.

Ahneet sukulaiset parveilevat rikkaan vanhuksen kuolinvuoteen ympärille urkkimaan, kenelle mies mahdollisesti aikoo jättää perintönsä. Testamentin sisältö ei tyydytä heitä: setä on päättänyt testamentata omaisuutensa luostarille. Mutta yksi paikalla olijoista, Gianni Schicchi, keksii tuuman: vainajan viimeistä tahtoa voisi vähän kohtuullistaa postuumisti. Kaikki lähtevät innoissaan mukaan suunnitelmaan. Vaan joka luottaa huijariin, tekee sen omalla riskillään. Jos Schicchi on valmis yhteen petokseen, miksei sitten toiseenkin...?

Puccinin ooppera perustuu etäisesti Danten Helvetissäkin mainittuun tositapaukseen, jossa Schicchi-niminen mies järjestettiin tekemään testamentin väärennöstä mutta hoitikin koko perinnön itselleen. Teos on osa Puccinin kolmen yksinäytöksisen oopperan kokonaisuutta "Il trittico".

Woody Allenin tähän asti ainoa oopperaohjaus nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 2008, ja vuonna 2015 Los Angelesin ooppera otti sen uudelleen ohjelmaansa. Plácido Domingon lisäksi rooleissa nähdään mm. Andriana Chuchman ja Meredith Arwady. Kapellimestarina on Grant Gershon.

Yle Teema

 • Puoli vuosisataa Kaustisen kansanmusiikkijuhlia

  Mestaripelimanneja sekä festivaalitunnelmaa vuodelta 1972

  Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on tarjonnut unohtumattomia elämyksiä jo viidenkymmenen vuoden ajan. Yle Teema onnittelee puolen vuosisadan ikäistä festivaalia ja esittää synttäreiden kunniaksi kahden mestaripelimannin henkilökuvat sekä ohjelman festivaalista vuodelta 1972.

 • Sulkavalla on soudettu kilpaa jo 50 vuotta

  Sulkavalla on soudettu kilpaa jo 50 vuotta

  Suomalaiset ovat saunahulluja, se tiedetään, mutta meissä on paljon myös soutuhulluja. Heinäkuun toisena viikonloppuna tuhannet suomalaiset pakkaavat soutuveneen auton katolle tai traileriin, ja sitten lähdetään kohti kaunista Itä-Savoa. Teema maanantaina 3.7. klo 12, torstaina 6.7. klo 22.45 ja perjantaina 7.7. klo 14.55 Sulkavan suursoudut täyttää tänä vuonna komeat 50 vuotta.

 • Taidetutkimukset-sarjan kolmannella kaudella etsitään taas kadonneita mestariteoksia

  Kauden taiteilijat ovat Vuillard, Constable ja Gainsborough

  Taidetutkimukset on BBC:n jännittävä sarja, jossa etsitään ja löydetään kadonneita mestariteoksia. Taidetuntijat Philip Mould ja Bendor Grosvenor sekä toimittaja Fiona Bruce perehtyvät teoksiin, joiden he uskovat olevan kuuluisien taiteilijoiden tuntemattomia tai kadonneita töitä ja yrittävät koota todisteet, joilla maailman johtavat taide-ekspertit saataisiin vakuuttuneeksi niiden aitoudesta.

 • Jazzia! Teeman kesässä soi paholaisen torvi ja Verneri Pohjolan trumpetti

  Kesäkuu alkaa Teemalla saksofonin soinnilla.

  Teemalla puhalletaan kesän avaukseen jazzin meininkiä. Jazzkesä alkaa muhkeasti saksofonin soinnilla ja huipentuu trumpetisti Verneri Pohjolasta kertovan dokumentin ensi-iltaan 17.6. Siinä välissä ääneen pääsevät muun muassa Ornette Coleman, Rahsaan Roland Kirk, Donny McCaslin ja Charles Lloyd. Kesäkuun kolme perättäistä Yle Liveä on taltioitu Tampere Jazz Happeningissä, ja kesäkuun ensimmäinen Teemalauantai on omistettu paholaisen torvelle eli saksofonille.

 • Velvet – muotitalon tarina

  Suosikkisarjan uusi kausi alkaa 31.5.!

  Teemalla suuren suosion saavuttanut espanjalaissarja sijoittuu 1950–60-luvuille ja kertoo eräästä maan hienoimmista tavarataloista. Velvetin uusi neljäs kausi alkaa Teemalla 31.5.2017.

 • Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 20.00

 • Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!