Hyppää pääsisältöön

Gianni Schicchi

Plácido Domingo oopperan Gianni Schicchi nimiosassa
Plácido Domingo on Gianni Schicchi Plácido Domingo oopperan Gianni Schicchi nimiosassa Kuva: Mathew Imaging Gianni Schicchi,parrasvalot

Woody Allen ohjasi Puccinin koomisen oopperan, pääroolissa Plácido Domingo.
Teema launtaina 18.3. klo 18.55. Areenassa 30 päivää.

Ahneet sukulaiset parveilevat rikkaan vanhuksen kuolinvuoteen ympärille urkkimaan, kenelle mies mahdollisesti aikoo jättää perintönsä. Testamentin sisältö ei tyydytä heitä: setä on päättänyt testamentata omaisuutensa luostarille. Mutta yksi paikalla olijoista, Gianni Schicchi, keksii tuuman: vainajan viimeistä tahtoa voisi vähän kohtuullistaa postuumisti. Kaikki lähtevät innoissaan mukaan suunnitelmaan. Vaan joka luottaa huijariin, tekee sen omalla riskillään. Jos Schicchi on valmis yhteen petokseen, miksei sitten toiseenkin...?

Puccinin ooppera perustuu etäisesti Danten Helvetissäkin mainittuun tositapaukseen, jossa Schicchi-niminen mies järjestettiin tekemään testamentin väärennöstä mutta hoitikin koko perinnön itselleen. Teos on osa Puccinin kolmen yksinäytöksisen oopperan kokonaisuutta "Il trittico".

Woody Allenin tähän asti ainoa oopperaohjaus nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 2008, ja vuonna 2015 Los Angelesin ooppera otti sen uudelleen ohjelmaansa. Plácido Domingon lisäksi rooleissa nähdään mm. Andriana Chuchman ja Meredith Arwady. Kapellimestarina on Grant Gershon.

 • Kuolematon Jeanne Moreau on Teemalauantain tähti

  Pitkä ilta Jeanne Moreaun (1928–2017) seurassa.

  Teemalauantai 20.1.2018 on suurenmoisen ranskalaisnäyttelijän muistoilta. Jeanne Moreau (1928–2017) olisi täyttänyt 90 vuotta 23.1. Teemaillassa nähdään elokuvat Hissillä mestauslavalle ja Kuolematon tarina sekä dokumentti Moreausta vuodelta 2007.

 • Kirjailija Kjell Westö vuoden 1918 tapahtumista: "Järkyttävintä oli sisällissodan jälkeinen julma kosto"

  Kjell Westö puhuu sisällissodan jälkeisistä tapahtumista.

  Suomen sisällissota alkoi tammikuun lopulla 100 vuotta sitten. Teeman Elävän arkiston paketissa nähdään aiheesta kolme romaania kirjoittaneen Kjell Westön tuore haastattelu sekä kaksi dokumenttia 1960- ja -80-luvuilta. Niissä ääneen pääsevät myös sisällissodan kokeneet ihmiset. Ohjelmat televisiossa: Yle Teema torstaina 18.1. klo 22.45, perjantaina 19.1. klo 14.55 ja maanantaina 22.1.

 • Beside Bowie: kitaristi Mick Ronsonin tarina avaa vuoden 2018 Bowie-teemaillan

  Teemalauantai on jälleen omistettu David Bowielle.

  David Bowien kuolemasta tuli kuluneeksi kaksi vuotta 10.1.2018 – tammikuinen Bowie-ilta alkaa jo muodostua Teeman traditioksi! Tämän vuoden ensi-ilta on pitkä dokumenttielokuva Spiders from Mars -kitaristi Mick Ronsonista (1946–1993), kertojaäänenä itse Bowie. Lisäksi nähdään upea dokumentti David Bowien viimeiset vuodet (2017) sekä elokuva Merry Christmas Mr. Lawrence (1983).

Yle Teema

 • Beside Bowie: kitaristi Mick Ronsonin tarina avaa vuoden 2018 Bowie-teemaillan

  Teemalauantai on jälleen omistettu David Bowielle.

  David Bowien kuolemasta tuli kuluneeksi kaksi vuotta 10.1.2018 – tammikuinen Bowie-ilta alkaa jo muodostua Teeman traditioksi! Tämän vuoden ensi-ilta on dokumenttielokuva Spiders from Mars -kitaristi Mick Ronsonista, kertojaäänenä itse Bowie. Lisäksi nähdään dokumentti David Bowien viimeiset vuodet (2017), elokuva Merry Christmas Mr. Lawrence (1983) ja musiikkivideoita. Kaikki myös Areenassa.

 • Milanon naisten paratiisi

  Uusi italialainen draamasarja 1950-luvun tavaratalosta

  Italialaissarjassa seurataan elämää 1950-luvun Milanossa, uudessa loisteliaassa tavaratalossa. Sarja jatkuu uusin, toisen tuotantokauden jaksoin.

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!