Hyppää pääsisältöön

Ylelle Vuoden arkistoteko 2016

Arkistoyhdistys on nimennyt Vuoden arkistoteon 2016 saajaksi Ylen. Yle luovutti Lauantain toivotut levyt -kirjekokoelmansa 1935–2013 musiikkiarkisto Japaan.

Perusteluissa kiitetään kirjekokoelman kulttuurihistoriallista merkittävyyttä. Kokoelma sisältää kuulijoiden toivekirjeitä vuosilta 1935–2013, ohjelman alkuajoista lähtien.

Kirjekokoelma avaa musiikkitoiveiden takana olevan maailmaa. Sitä voidaan tarkastella monitieteisesti, esimerkiksi musiikin, kielen, mediatutkimuksen tai kansanperinteen näkökulmista, palkintoperusteluissa mainitaan.

Arkistoyhdistyksen järjestämässä Arkistojen päivä -tapahtumassa 4.11. palkittiin Ylen Arkiston hankinta- ja erikoiskokoelmien esimies Janne Ranta sekä Yle Kulttuuri ja viihteen päällikkö Minna-Mari Parkkinen.