Hyppää pääsisältöön

HIFK laajentaa ensimmäisenä urheiluseurana Suomessa e-urheiluun

Helsingin IFK laajentaa kilpapelaamiseen omalla Helsinki REDS -joukkueella
Helsinki REDS -joukkue pelaa suosittua Overwatch-peliä. Helsingin IFK laajentaa kilpapelaamiseen omalla Helsinki REDS -joukkueella Kuva: Helsinki REDS e-urheilu,kilpapelaaminen

Suomalainen jääkiekkoseura Helsingin IFK on tänään ilmoittanut laajentavansa e-urheiluun oman joukkueen voimin. Helsinki REDS -nimen alla toimiva kuusihenkinen joukkue pelaa Overwatch-peliä.

Maailmalla on nähty jo useamman urheiluseuran laajentavan e-urheiluun, kun muun muassa jalkapalloseuroina tunnetut FC Schalke 04 ja Paris Saint-Germain ovat kiinnittäneet pelaajia ja joukkueita tämän vuoden aikana.

Suomessa ensimmäisenä e-urheiluun laajentaa Helsingin IFK. Seura esitteli uuden joukkueensa Helsingin Messukeskuksessa järjestetyssä tilaisuudessa perjantaina 4. marraskuuta.

–Haluttiin luoda oma tarinamme alusta saakkaa, eikä hypätä mukaan puolimatkasta. Meille oli tärkeää luoda oma juttu, koska se pakotti oppimaan asioita, kommentoi HIFK:n myyntipäällikkö Jussi Patjas tiedotustilaisuudessa seuran päätöstä rakentaa oma joukkue.

–Olemme todella innoissamme, että viimein elektroninen urheilu huomioidaan perinteikkäiden urheiluseurojen keskuudessa siinä missä mikä tahansa muu joukkueurheilukin. Vaikka maailmalla trendi on jo huomattu jokin aikaa sitten, niin silti suomalaiset ovat edelleen elektronisen urheilun eturintamassa, kommentoi puolestaan Jimm'sin toimitusjohtaja Antti Järvinen lehdistötiedotteessa.

Helsinki REDS Overwatch-joukkue
Helsinki REDS -joukkue pelaa viisi päivää viikossa. Helsinki REDS Overwatch-joukkue Kuva: Helsinki REDS kilpapelaaminen

Helsinki REDS -niminen joukkue pelaa Overwatch-peliä kuusihenkisessä joukkueessa. Overwatch on yksi tämän vuoden myydyimmistä peleistä, jonka kilpapelipuoli kasvaa myös tasaista vauhtia.

Joukkue rakennettiin Roope "Ruape" Kurkelan toimesta. Kuusihenkinen kokoonpano varmistui vasta useita viikkoja kestäneen kokeilujakson päätteeksi. Joukkueen kokoonpanosta kolme pelaajaa on aikaisemmin pelannut yhdessä Migraine OW -joukkueessa.

–Saimme kapteenimme Roope Kurkelan johdolla koottua kovatasoisen jengin. Jätkät ovat harjoitelleet yhdessä jo muutaman viikon ajan aivan mahtavalla meiningillä. Olen varma, että tämä joukkue yllättää monet jo heti alussa, kommentoi joukkueen manageri Christer Kasurinen joukkueen meininkiä lehdistötiedotteessa.

Helsinki REDS -pelaajat eivät ole täysipäiväisiä ammattilaisia, vaikka saavatkin omien sanojensa mukaan "täyden tuen seuralta pelaamiseen".

Joukkue pelaa tällä hetkellä viitenä päivänä viisi tuntia kerrallaan. Loppuvuoden aikana joukkue katsoo todellista taitotasoaan, minkä jälkeen katsotaan tulevaisuuden turnauksia.

Helsinki REDS -joukkueen kokoonpano:

  • Roope ”Ruape” Kurkela
  • Jani ”Exceed” Kosonen
  • Eemeli ”Woomera” Ikonen
  • Ville ”PrettyWise” Mikkonen
  • Miika ”BBR” Tekoniemi
  • Toni “Effix” Hurme

HIFK:n Patjas sanoi tiedotustilaisuudessa seuran olevan hyvin sitoutunut e-urheiluun. Hän ei esimerkiksi nähnyt syytä miksei Helsingin Jäähallilla voisi järjestää e-urheilutapahtumia tulevaisuudessa, mutta teki samalla hyvin selväksi että seuralla ei ole vielä tällaisen varalta omia suunnitelmia.

Tilaisuuden aikana saatiin myös selville, että tulevaisuudessa voidaan olettaa seuran laajentavan myös muihin peleihin. Tarkempia suunnitelmia tai aikatauluja ei kuitenkaan ole luotu.

Kommentit