Hyppää pääsisältöön

Tässä on rapin uusi Suomen mestari: "Olin itsevarma ja sopivan ylimielinen"

Pure eli Pyry Rasinmäki sanoi viime vuoden rapin SM-skabojen jälkeisenä aamuna, että ensi vuonna hän voittaa. Joensuulaismies piti sanansa.

Pure Supasoul Festillä vuonna 2015. // Kuva: Facebook / Pyry Rasinmäki / kuvakaappaus

"MC Pure, se kova oli jälleen, mä toin Joensuuhun jotakin hei Jodarokin jälkeen."

Tämä oli joensuulaisen Puren eli Pyry Rasinmäen viimeinen laini rapin SM-finaalissa perjantaina 4. marraskuuta. Finaalissa Pure kukisti tutun kilpakumppaninsa, kuopiolaisen Niko Novan.

- Nova on pitkän linjan tekijä. Tosi siistiä oli voittaa hänet. Vastus oli kova, vaikka se lopussa kääntyi minulle aika selvästi, Pure kertoo YleX:lle.

Myös Pure alkaa hiljalleen olla pitkän linjan tekijä freestylerap-piireissä. 21-vuotias liikuntaopiston ammattitutkintoa suorittava räppäri on osallistunut rapin SM-kisoihin jo neljä kertaa. Ennen tätä vuotta Pure oli parhaimmillaan sijoittunut toiseksi vuonna 2014. Tuolloin finaalivastus MC Toni osoittautui paremmaksi.

"Vastus oli kova, vaikka se lopussa kääntyi minulle aika selvästi."― Pure

- Viime vuoden kisojen jälkeen sanoin heti seuraavana aamuna, että voitan ensi vuonna. Siitä asti olen sanonut kaikille, että minä voitan. Ei tämä siinä mielessä yllätyksenä tullut, mutta onhan tässä tosi hyvä fiilis, Pure sanoo.

Itseluottamusta siis löytyy.

- Olin itsevarma ja sopivan ylimielinen.

Viime vuoden kisan jälkeen Pure on kuluttanut tunteja ja tunteja huoneessaan heittelemällä riimejä biitin päälle. Onneksi treeni ei mennyt hukkaan: Pure kertoo, että on tehnyt treeneistä ja kisaan osallistumisesta dokumenttia nimeltä Pure tiellä mestariksi.

Harjoittelun myötä Puren riimitaju on noussut sille tasolle, ettei hänen tarvitse mennä helpoimman kautta eli saada vain lainien viimeisiä tavuja tai sanoja rimmaamaan.

- Yleensä rimmaan kaksi tai kolme viimeistä sanaa siitä lainista. Se tekee siitä haastavamman.

Pure on toistaiseksi keskittynyt puhtaasti freestyleräppiin. Omia kappaleita hän ei ole julkaissut, mutta hän pitää mahdollisena, että niitä tulisi jossain vaiheessa.

Freestylepuolellakin tavoitteita riittää, vaikka Suomen mestaruus komistaa taskunpohjaa.

- Jossain vaiheessa heitin, että jos voittaisin neljästi nämä kisat. Kukaan ei ole sitä neljästi tehnyt, Kajo on tehnyt sen kolmesti, Pure sanoo.

- Mutta olisihan se kiva, jos saisi tehtyä työkseen räppiä. Elämäntapana.

Lue myös:

Rapin SM-kilpailijat ovat selvillä

Kaikki ylistävät Gettomasaa – myös Gettomasa itse: "Muut ei pysty siihen, mitä mä teen"

Rapin Suomen mestari tavoittelee kolmatta mestaruuttaan: Jollain pitää maksaa vuokrat

Edorf teki musiikkia loppuun asti: katso rapin suomenmestarin viimeinen haastattelu