Hyppää pääsisältöön

Pimp My Family Ride -kisan voittaja Matti: "Kohta kaikki on taas ihan sekaisin"

MHL:n kuuman Pimp My Family Ride -kisan voittaja on selvinnyt. Tiukassa äänestyksessä voittoon kiri pyhtääläisen Suhosen perheen auto. Kiesi pääsi Marja Hintikan, Jenny Lehtisen, Heikki Soinin sekä parhaiden ammattilaisten siivottavaksi - tuloksen näet tämän jutun videosta!

Suhosten perheeseen kuuluu Matti-isän ja Maija-äidin lisäksi lapset Tuomas ja Vilja. Sekä tietysti neljä koiraa ja kissa.

Matti perheineen asuu Pyhtäällä isossa, 120-vuotiaassa maatalossa. Talo on luonnollisesti jatkuvassa remontissa, tällä hetkellä agendana on katon korjaus. Koirien ja kissan ohella tilalla oli aiemmin muitakin eläimiä, mutta nyt kahdesta miniponista on luovuttu.

Tiukka analyysi tilanteesta

Perheellä on kaksi autoa, joista toinen on tarkoitettu lasten ja eläinten kuskaukseen, toinen työmatkoihin. Kisan voittaja-auto ei luonnollisestikaan ole se työmatka-auto.

Matti arvelee, että auto on viimeksi siivottu elokuussa. Hänellä onkin selvä analyysi voittajakaaran nykyisesta tilasta ja sen syystä.

– Autossa ollessa lapsille työntää jatkuvasti rusinaa suuhun, jotta ne olisivat hiljaa tai eivät nukahtaisi, ennen kuin päästään kotiin. Sitten kun päästään kotiin, on aina kiire vessaan, syömään, nukkumaan - mitä nyt ikinä milloinkin. Ja kun tulee töistä kotiin, haluaa sen illan ennen nukkumaanmenoa leikkiä lasten kanssa, kuvailee Matti arkeaan.

Auton hinkkaaminen ei siis ole prioriteettilistan kärjessä.

Syy tähän voi tietysti löytyä myös historiasta.

Ennen Matin perheellä oli iso tila-auto, johon koko konkkaronkka mahtui helposti. Sen moottori meni kuitenkin rikki ja korjaus olisi maksanut liikaa. Tämän enempää Matti ei kuitenkaan suostu asiasta puhumaan - muisto on vielä liian kipeä. Nykyinen auto on kuulemma aivan tarpeeksi hyvä. Vähän liian pieni, ja tietysti rumpalimiestä harmittaa, kun CD -soitin ei enää toimi.

Sielläkin on luultavasti rusina.

On ollut vähän rankkaa

Pimppauspäivä on kuitenkin onnellinen. Matin perheen kaaraa siivoaa MHL-tiimin kanssa asiantuntija Ari Heinonen ja tämän apurit. Autosta saadaan siis ainakin hetkeksi kuin uusi!

Auton siivoukseen Matti saapuu kahden lapsensa kanssa. Jynssäystä aloitellessa takakontista löytyy myös Einstein. Yksi koirista.

Siivouksen aikana Matti kertoo, että on ollut nyt viisi viikkoa isyysvapaalla ja olo on sen mukainen. Maija-vaimo saa rutkasti ymmärrystä osakseen.

– Rankkaa on ollut ja töihinpaluu tuntuu mukavalta, toteaa Matti.

Totuus on kuitenkin se, että lapset ovat isänsä silmäteriä ja vähän väliä on jompikumpi sylissä halittavana.

MHL-tiimi toivottaa Matille ja tämän koko perheelle rusinattomampaa ja muutenkin sotkuvapaata tulevaisuutta!

Mattia lainataksemme: "Kyllä se vielä joskus helpottaa."

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.