Hyppää pääsisältöön

Kimmo-etkoilla naurettiin antaumuksella!

Kaksi fania näyttelijän kanssa poseeraavat kameralle.
Kaksi fania näyttelijän kanssa poseeraavat kameralle. Kuva: Yle/Inka Hannonen Kimmo,Jussi Vatanen,fanit

Kimmo-sarjan kaksi ensimmäistä kautta ovat saavuttaneet suuren suosion ja ainutlaatuisen katsojakunnan. Kimmon tuleva tuotantokausi korkattiin fani-illan merkeissä, johon osallistuneet valikoituivat hauskan kilpailun kautta. Noin 40 parhainta puhekuplarepliikin keksinyttä fania pääsivät paikan päälle Kimmo-etkoille. Helsingissä ensilumi oli satanut maahan, ja paikalle saavuttiin kaukaakin, jopa Merikarvialta.

Kuvassa poseeraavat neljä näyttelijää; Jussi Vatanen, Kari Hietalahti, Miika Laakso ja Teppo Airaksinen.
Kari Hietalahti, Jussi Vatanen, Miika Laakso ja Teppo Airaksinen. Kuvassa poseeraavat neljä näyttelijää; Jussi Vatanen, Kari Hietalahti, Miika Laakso ja Teppo Airaksinen. Kuva: Yle/Inka Hannonen Kimmo,Kari Hietalahti,miika laakso,Teppo Airaksinen,Jussi Vatanen

Tunnelma on odottavainen ja innostunut. Näyttelijät Kari Hietalahti, Jussi Vatanen ja Miika Laakso sekä ohjaaja Teppo Airaksinen ovat paikalla ennen yleisöä. Fanien virratessa pikkuhiljaa sisälle, osa tarttuu tekijöitä heti hihasta keskustellakseen. Tilaisuus vaikuttaa ainutlaatuiselta.

Pahvinen roolihenkilö Steffe katsoo kameraan.
Steffe toivottaa tervetulleeksi. Pahvinen roolihenkilö Steffe katsoo kameraan. Kuva: Yle/Inka Hannonen steffe,Kimmo
Jussi Vatanen, Kari Hietalahti ja Miika Laakso ottavat itsestään ryhmäkuvaa.
Jussi Vatanen, Kari Hietalahti ja Miika Laakso ottavat selfien. Jussi Vatanen, Kari Hietalahti ja Miika Laakso ottavat itsestään ryhmäkuvaa. Kuva: Yle/Inka Hannonen Jussi Vatanen,miika laakso,Kari Hietalahti,Kimmo
Kolme näyttelijää keskustelevat, Kari Hietalahti, Jussi Vatanen ja Miika Laakso.
Kimmo-sarjan näyttelijät Facebookin live-lähetyksessä ennen fanitilaisuuden alkua. Kolme näyttelijää keskustelevat, Kari Hietalahti, Jussi Vatanen ja Miika Laakso. Kuva: Yle/Inka Hannonen Kimmo,Jussi Vatanen,Kari Hietalahti,miika laakso

Turusta asti saapunut Jarno Laivola kertoo odottavansa uudelta tuotantokaudelta tunnistettavia piirteitä, joihin hän tottui jo kahdella ensimmäisellä kaudella. Laivola luottaa Kimmo-tiimin täyttävän taas odotukset ja uskoo, että pitää varmasti tulevastakin kaudesta. Aleksi Hintsanen on taas lukenut sarjasta etukäteen. Lukemisen perusteella hän odottaa tulevalta kaudelta vauhdikasta menoa!

Useampi vieraista on aikoinaan jäänyt koukkuun sarjaan ensimmäisen televisiokatselukerran jälkeen. Osalle faneista Kimmo on tullut tutuksi kavereiden suosittelemana. Sarjan huumori on omintakeista ja ronskia, tempo on ripeä ja jaksot ovat lyhyitä, mikä on todennäköisesti tehnyt siitä helposti lähestyttävän monimuotoiselle yleisölle. Katsomossa oli paljon erilaisia ja eri-ikäisiä seuraajia, joka kertoo siitä, että sarja viehättää monipuolista yleisöä.

Olen katsonut kaikki jaksot, parikin kertaa!― Tuire Aalto
Myös Jarno alkoi seurata sarjaa televisiosta. Häneltä ensimmäinen kausi meinasi mennä lähes sivu suun. Lopulta Jarno jäi koukkuun ja hankki siksi ensimmäisen kauden DVD:n, jotta pääsisi katsomaan sarjan alusta alkaen. Sarjassa tapahtuu koko ajan, se on toisaalta realistinen, mutta samalla kuitenkin hauska, kertoo Tuire Aalto. ''Se vie mukanaan!'', jatkaa Heli Laine lausetta.
Nainen ja mies poseeraavat.
Riia Lamminpää ja Jarno Laivola. Nainen ja mies poseeraavat. Kuva: Yle/Inka Hannonen Kimmo,riia lamminpää
Aleksi Hintsanen poseeraa Hissun kanssa.
Aleksi Hintsanen ja pahvinen Nissinen. Aleksi Hintsanen poseeraa Hissun kanssa. Kuva: Yle/Inka Hannonen aleksi hintsanen,Kari Hietalahti
Heli Laine ja Tuire Aalto.
Heli Laine ja Tuire Aalto. Heli Laine ja Tuire Aalto. Kuva: Yle/Inka Hannonen tuire aalto
Kimmo ja Ulla kuuluvat yhteen, ehdottomasti!― Heli Laine, Tuire Aalto

Kolmas tuotantokausi herättää yleisössä jännittyneitä ja innokkaita tunteita. Fanien keskuudessa toivotaan esimerkiksi, että Steffelle (Tommi Liski) tapahtuu jotakin suurta ja mullistavaa, ja että tämä löytäisi itselleen naisen. Jarno Laivola toivoo Ramin (Kari Ketonen) jatkavan sarjassa, sillä Laivolan mielestä Rami osoittautui aikaisemmilla kausilla niin häiriintyneeksi henkilöksi. Kolmanneksi nousee kysymys, saako Kimmo (Jussi Vatanen) Ullan (Malla Malmivaara).

Hahmoihin on tykästytty kokonaisuudessaan. Lempihahmoiksi nousivat kuitenkin huumoriarvonsa vuoksi Nissinen (Kari Hietalahti) ja Steffe. "Kaikki hahmot ovat hyviä, mutta jokin siinä Nissisessä pelottaa ja viehättää", naurahtaa Jarno. Itse Kimmo saa myös suuret suosionosoitukset. "Hän on sympaattinen, lutuinen, tavallinen mies", luettelee Riia Lamminpää.

Yleisöä Kimmo-sarjan fanitilaisuudessa.
Ohjaaja Teppo Airaksinen avaa tilaisuuden faniyleisölle. Yleisöä Kimmo-sarjan fanitilaisuudessa. Kuva: Yle/Inka Hannonen Kimmo

Ohjaaja Teppo Airaksinen osoittaa takanaan olevaa kuvaa.
Teppo Airaksinen esittelee Kimmon kolmoskautta. Ohjaaja Teppo Airaksinen osoittaa takanaan olevaa kuvaa. Kuva: Yle/Inka Hannonen Kimmo,Teppo Airaksinen

Ihmisiä fanitilaisuudessa.
Teppo Airaksinen, Noora Haatainen, Miika Laakso ja fanivieraita. Ihmisiä fanitilaisuudessa. Kuva: Yle/Inka Hannonen Kimmo

Yleisöä fanitilaisuudessa.
Fanitilaisuuden katsomo. Yleisöä fanitilaisuudessa. Kuva: Yle/Inka Hannonen Kimmo

Paikka on tiivis ja tunnelmallinen. Yleisö asettuu vähitellen mukavasti katsomoon, ensi-iltaeväät tietysti mukanaan. Ensimmäisen jakson jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää paikalla oleville näyttelijöille ja ohjaajalle kysymyksiä. Faneja kiinnostaa esimerkiksi, kuinka paljon Nissisellä on rahaa, mistä pitää tai ei pidä roolihahmossaan sekä se, missä Steffe oikein on. Ohjaajalta kysyttiin, kenet roolihahmoista hän ottaisi mukaan autiolle saarelle. Yleisössä oltiin myös leikkisästi huolissaan siitä, miksi Kimmo ei ole hakeutunut ensimmäisen kauden jälkeen työ- ja elinkeinopalveluiden asiakkaaksi tai työnohjaukseen. Luonnollisesti sekä kysymykset että vastaukset herättivät paikan päällä hilpeyttä.

Kimmon näyttelijät ja ohjaaja seisovat lavalla.
Teppo Airaksinen, Miika Laakso, Kari Hietalahti ja Jussi Vatanen vastaavat yleisön kysymyksiin. Kimmon näyttelijät ja ohjaaja seisovat lavalla. Kuva: Yle/Inka Hannonen Kimmo,Jussi Vatanen,Kari Hietalahti,miika laakso,Teppo Airaksinen

Kimmon kolme ensimmäistä jaksoa näyttivät täyttävän yleisön odotukset; nauru yltyi usein ja se oli tarttuvaa. Tunnelma fanitapahtumassa oli koko ajan korkealla ja hilpeyttä riitti. Myös näyttelijät viettivät iltansa katsellen kaikki kolme jaksoa. Osa näyttelijöistä näki ne yhtälailla ensimmäistä kertaa.

Illan päätteeksi arvottiin Kimmo-paketit, joista voittajat olivat silminnähden innoissaan. Kaksi fania laittoivat voittamansa paidat päälleen heti ja pääsivät yhteiskuvaan Kari Hietalahden kanssa. Lopuksi hän totta kai huudatti yleisöä jo perinteiseksi muodostuneella HPPH-sanonnalla. Nissisen ronskilla kielellä sanonta tarkoittaa: Haista paska, painu helvettiin!

Kimmo Areenassa

Kimmon kaikki tuotantokaudet katsottavissa Yle Areenassa.