Hyppää pääsisältöön

RSO aloittaa seisomapaikkojen myynnin loppuunmyytyihin konsertteihinsa Musiikkitalossa

Radion sinfoniaorkesteri
Radion sinfoniaorkesteri Kuva: Tiina-Maija Lehtonen / Yle radion sinfoniaorkesteri

RSO:n loppuunmyytyyn Mahler-konserttiin tulee myyntiin 50 seisomapaikkaa konserttipäivänä 11.11. klo 9. Lippuja voi ostaa ainoastaan Musiikkitalon lipunmyynnistä hintaan 10 / 5€ (opisk.). Paikat sijaitsevat Musiikkitalon konserttisalin permannon ylätasanteella, katsomolohkojen C, T ja N takana. Seisomapaikkoja tullaan tästä lähtien myymään mahdollisuuksien mukaan aina loppuunmyytyihin konsertteihin.

RSO esittää Gustav Mahlerin kolmannen sinfonian ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla 11.11. Sinfonian solistina laulaa maailman arvostetuimpiin mezzosopraanoihin lukeutuva Michelle DeYoung. Solistin ja ison orkesterin lisäksi konsertissa esiintyvät poikakuoro Cantores Minores sekä Musiikkitalon Kuoron naislaulajat.

Mahlerin jälkeen RSO:n muusikot esittävät Brahmsin klarinettikvinteton Myöhäisillan kamarimusiikissa, joka täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Teos oli ohjelmassa myös aivan ensimmäisessä myöhäillan kamarimusiikissa 2006.

Koko konsertti lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja verkossa yle.fi/rso.

11.11. klo 19
Perjantaisarja 5

Hannu Lintu, kapellimestari
Michelle DeYoung, mezzosopraano
Musiikkitalon Kuoro, valm. Tapani Länsiö
Cantores Minores, valm. Hannu Norjanen
Gustav Mahler: Sinfonia nro 3
Myöhäisillan kamarimusiikki 10 vuotta:
Christoffer Sundqvist, klarinetti
Emma Vähälä, viulu
Reeta Maalismaa, viulu
Olli Kilpiö, alttoviulu
Mikko Ivars, sello
Johannes Brahms: Klarinettikvintetto
Liput: 10–43,50 €

  • Alttoviulun soittaja (tutti)

    Koesoitto pidetään Helsingin Musiikkitalossa 28.–29.11.2019.

    Koesoitto pidetään Helsingin Musiikkitalossa 28.–29.11.2019.

  • "Beethoven kehittää jatkuvasti uusia tapoja rikkoa odotuksia"

    Hannu Lintu ja Stephen Hough haastattelussa.

    RSO:n kevätkausi päättyy Beethovenin pianokonserttojen kokonaisesitykseen 22.-23.5. Musiikkitalossa. Konsertit johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu ja solistina esiintyy Stephen Hough. Lotta Emanuelsson haastatteli Lintua ja Hough'ia ja kysyi mm. miten Beethoven uudisti konserton lajiperinnettä.