Hyppää pääsisältöön

Vuoden studiossa viettänyt Nopsajalka on lämmennyt elektroniselle musiikille: Aiemmin minulle tuli siitä pahoinvoiva olo

Nopsajalan mukaan reggaesta ei voi tehdä samanalaista suomalaista versiota kuin rapista ja hip hopista on tehty.

Nopsajalka // Kuva: YleX/Nadja Kamara

Hiljattain keikkalavoille palanneella Nopsajalalla on tehokas vuosi takanaan. Vuoden keikkatauon aikana hän työskenteli pääosin studiossa tehden erilaisia biisinkirjoitus- ja miksausprojekteja muille artisteille. Tämän lisäksi artisti valmisteli uutta omaa tuotantoaan, josta ensimmäinen maistiainen oli huhtikuussa julkaistu _Nosta mua.
_Kappale esitteli Nopsajalalle uusia, nykyaikaisia elektronisia soundeja, mutta artisti myöntää, ettei aina ole edes pystynyt kuuntelemaan koneella tuotettua musiikkia.

- Siihen aikaan kun tein Mun-albumia, minulle tuli elektronisesta musiikista jotenkin pahoinvoiva olo. Sitten se meni ohi, ja olen jopa käynyt tanssimassa teknoa. Kiva, että saan kokeilla vähän kaikenlaista musiikkia ilman että ihmiset pahastuvat.

Uusin sinkku, YleX:n Himotuimmat-listallakin menestynyt Tulta, on taas tanssittavaa dancehall-reggaeta. Musatyyli on tullut viime aikoina suomalaisille tutuksi esimerkiksi RaappananChilii-kesähitistä sekä VG+:n ja Seksikkään-Suklaan Bandinasta. Nopsajalalla on pitkään ollut fiilis, että ihmiset haluaisivat kuulla enemmän suomalaista reggaeta, mutta sen tekijöitä ei vain ole Suomessa edelleenkään tarpeeksi.

- Hip hop ja rap ovat menneet Suomessa isosti läpi, koska niistä on tehty suomalainen versio. Täällä myydään paljon räppiä ja hip hoppia kamana, joka on täyttä discohumppaa. Ja se on ihan okei, mutta reggaelle ei vaan voi tehdä ihan samaa. Siinä se swengaavuus ja rytmin polveilevuus on se juttu, mikä pitää olla. Sen tekeminen vaatii talenttia.

Nopsajalan uutta tuotantoa päästään kuulemaan lisää 25. marraskuuta, kun hänen Armada-EP:nsä julkaistaan. EP:n musiikkia Nopsajalka kuvailee dancehall-r'n'b-synapopiksi.

Lähteekö Nopsajalka mukaan Movemberiin? Miksi hän on tehnyt tulevalle EP:lle kaiken itse? Kuuntele koko Himotuimmat-haastattelu alta!