Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat Slush Musicin kiinnostavimmat puhujat – mukana Imogen Heap, Arctic Monkeysin rumpali ja Shazamin perustaja

Lisäksi puhumassa ovat muun muassa Samu Haber sekä YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen.

Imogen Heap ja Shazamn perustaja Chris Barton nähdään Slush Musicissa. // Kuva: Fiona Garden ja Slush

Slushin aikana pidetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Slush Music. Helsingin Kaapelitehtaalla ja Messukeskuksella 30.11.–1.12. järjestettävä tapahtuma kokoaa noin 1 500 musiikkialan ammattilaista levymoguleista artisteihin ja biisintekijöistä tuottajiin.

Kaksipäiväisen konferenssin tarkoituksena on saada aikaan keskustelua teknologian ja musiikkiteollisuuden välisistä suhteista. Tilaisuuteen osallistuu 80 puhujaa – joista monet ovat nimekkäitä artisteja tai esimerkiksi tunnettuja musiikkisovellusten ja -palveluiden perustajia.

Samu Haber ja Arctic Monkeysin rumpali jakavat sijoitusvinkkejä

Sunrise Avenue -yhtyeen keulakuva Samu Haber puhuu tapahtumassa yhdessä Arctic Monkeysin rumpali Matt Helderin kanssa. Kaksikko jakaa ajatuksiaan sijoituspäätöksistä musiikkialalla ja antaa vinkkejä uusille muusikoille ja yrittäjille, jotta he voisivat edetä urallaan.

Imogen Heap kertoo musa-alan tulevaisuudesta

Englantilainen Imogen Heap on lukuisia musiikkialan palkintoja voittanut artisti. Monet ovat kuulleet hänen kappaleitaan, vaikka artistin nimi ei olisikaan tuttu: Imogen Heepin biisit Hide and Seek, Goodnight and Go ja Speeding Cars on kuultu tv-sarja O.C.:ssa. Hide and Seek on soinut myös CSI: Miamissa.

Imogen Heap esittää ajatuksiaan musiikkialan kestävämmästä tulevaisuudesta.

Spotify, Deezer ja Shazam: suurten musiikkisovellusten kärkinimet areenalla

Slush Musicissa nähdään puhuja sekä Spotifysta että Deezerista: lavalla nähdään Spotifyn Pohjoismaisten suhteiden johtaja Eva Lægdsgaard Madsen sekä Deezerin strategiajohtaja Julie Knibbe.

Spotify on maailman suurin musiikin suoratoistopalveluita tarjoava yhtiö. Spotifylla on noin 40 miljoonaa maksavaa asiakasta. Yksi sen kovimmista kilpailijoista on Deezer, jonka maksullista versiota käyttää yli kuusi miljoonaa ihmistä.

Tapahtumassa kuullaan myös Shazamin perustaja Chris Bartonia. Shazam on sovellus, jonka avulla käyttäjä voi tunnistaa esimerkiksi radiosta soivia kappaleita.

YleX:n musiikkipäällikkö kertoo soittolistojen muodostamisesta

YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen pitää jo keskiviikkona 30. marraskuuta kaksi esitystä Slush Musicissa. Hänen puheenvuoronsa käsittelevät suoratoistoa, soittolistoja ja suosituksia.

Slush Musicin juontaa Roope Salminen.

Lue myös:

Slush on valonkantaja synkeässä bisnes-Suomessa – seuraavaksi se aikoo pelastaa musiikin