Hyppää pääsisältöön

Tie Roomaan

Ella Kanninen sarjassa Tie Roomaan
Ella Kanninen Ella Kanninen sarjassa Tie Roomaan Kuva: Yle/Jyrki Valkama teeman kulttuuri

Kulttuurimatka halki Italian Alpeilta Roomaan.
Teemalla 9.–21.11. arkipäivisin klo 17. Jaksot Areenassa 7 päivää

Tie Roomaan on Ella Kannisen juontama 9-osainen sarja, jossa tutustutaan Italian historiaan sekä pieniin ja suuriin kulttuuri-ilmiöihin ja tavataan Italiassa asuvia ja vaikuttavia suomalaisia. Matkaa tehdään pitkin vanhaa pyhiinvaellusreittiä Via Francigenaa Alpeilta Roomaan saakka. Sarja on kuvattu keväällä 2010.

Osa 1. Matka alkaa. Ella Kanninen suuntaa talvisilta Alpeilta kohti etelää ja vierailee mm. "Ruusun nimi"- kirjasta tutussa vuoriluostarissa. Mukana matkassa on myös symbolitutkija Liisa Väisänen.

Osa 2. Ella saapuu Torinoon, jossa on vierailulla myös paavi. Huomaako Paavi Ellan vilkutuksen väkijoukosta? Entä millainen on kuuluisien käärinliinojen tarina?

Osa 3. Ella saapuu Genovaan, Kolumbuksen kotikaupunkiin ja yhteen Välimeren merkittävimmistä satamakaupungeista. Yhdessä symbolitutkija Liisa Väisäsen kanssa Ella sukeltaa kaupungin värikkääseen historiaan.

Osa 4. Ella jatkaa Jyrki Sukulan kanssa matkaa Parmaan, parmankinkun ja parmesan-juuston kotikaupunkiin.

Osa 5. Ella saapuu Toscanan rannikolle. Rantalomakausi on alkamassa ja Ella selvittää mm miksi kauneutta ihannoidaan. Vierailullaan Luccan kaupungissa Ella tapaa kuuluisan Luccan noidan sukulaisen.

Osa 6. Ella saapuu San Gimignanoon, vanhan pyhiinvaellusreitin tärkeään pysähdyspaikkaan ja hyvin omalaatuiseen pikkukaupunkiin. Vieraakseen Ella saa legendaarisen italialaisiskelmän tulkin, Kari Tapion. (Sarja on kuvattu vuonna 2010.)

Osa 7. Ella tutustuu Toscanan kuvankauniisiin maisemiin ja vierailee mm Sienassa. Tutustutaan myös suomalaiseen Paula Ahlmaniin, joka on toteuttanut monen haaveen ja ostanut itselleen maatalon Toscanan kukkuloilta.

Osa 8. Matkan määränpää häämöttää. Toscana jää taakse, Ella saapuu Umbriaan ja perehtyy Mika Waltarin jalanjäljillä muinaisiin etruskeihin. Ella vierailee myös kirjailija-toimittaja Pirkko Peltonen Rognonin luona.

Osa 9. Ella saapuu Roomaan, ikuiseen kaupunkiin, jossa hän tapaa taiteilija Hannu Palosuon, birgittalaisluostarin nunnan sisar Marja-Liisan, laulaja Tomi Metsäkedon sekä kirjailija Roberto Savianon.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa