Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Rakkaus ja laki

Draamasarja siitä, mitä tapahtuu kun ihminen rakastaa niin paljon, että oikeuden pitää puuttua siihen?
Anneli (Sanna-Kaisa Palo) ja Raul (Celso Andres Molina) tarinassa Seksuaalinen rakkaus. Draamasarja siitä, mitä tapahtuu kun ihminen rakastaa niin paljon, että oikeuden pitää puuttua siihen? yle tv1

TV1 sunnuntaisin 1. - 15.1.2017 klo 21.05 - 21.55, uusinta tiistaisin klo 22.00
Katsottavissa Yle Areenassa

Mitä tapahtuu kun ihminen rakastaa niin paljon, että oikeuden pitää puuttua siihen? Onko oikeus ja moraalinen oikeus sama asia? Missä kulkevat rakkauden rajat?

Kotikatsomon Rakkaus ja laki -sarja koostuu kolmesta elokuvasta, jotka vievät keskelle suomalaista arkea. Elokuvat ovat ohjanneet Matti Ijäs ja Juha Lehtola. Käsikirjoitukset on tehnyt Pärttyli Rinne.

Sarjan tarinat kertovat seksuaalisesta rakkaudesta, vanhempainrakkaudesta ja lähimmäisenrakkaudesta. Jokaisen elokuvan rakkaus mitataan viime kädessä oikeussalissa. Mitä tapahtuu kun seksuaalinen halu syrjäyttää terveen järjen? Missä kulkee hellyyden rajat? Mistä alkaa lähimmäisenrakkaus?

Jokainen rakkaustapaus saa ristiriitaisen käsittelyn eri oikeusasteissa ja tuomiot asettavat päähenkilöt uusien moraalisten valintojen eteen.

1.1. Seksuaalinen rakkaus

Mitä tapahtuu, kun seksuaalinen rakkaus syrjäyttää terveen järjen. Siivousfirman johtaja rakastuu alaiseensa, joka joutuu työpaikkakiusatuksi.

Tarinan pääosissa ovat Sanna-Kaisa Palo, Pertti Sveholm, Celso Andres Molina, Fathi Ahmed ja Mari Lehtonen. Ohjaajana Matti Ijäs.

Mitä tapahtuu kun ihminen rakastaa niin paljon, että oikeuden pitää puuttua siihen?
Martti (Antti Mikkola) ja Laura (Elina Hietala) tarinassa Vanhempainrakkaus. Mitä tapahtuu kun ihminen rakastaa niin paljon, että oikeuden pitää puuttua siihen? yle tv1,Antti Mikkola

8.1. Vanhempainrakkaus

Kuka on syyllinen ja kuka syytön, kun äiti syyttää isää lasten hyväksikäytöstä. Tarina kertoo täydellisestä perheestä, jossa rakastetaan liikaa.

Pääosissa nähdään Elina Hietala, Antti Mikkola, Susanna Haavisto ja Timo Torikka. Ohjaajana Juha Lehtola.

15.1. Lähimmäisenrakkaus

Mitä on oma etu ja lähimmäisenrakkaus? Menestyvää Katia odottaa unelmien työ, mutta äkkiä kaikki onkin toisin.

Päärooleissa näyttelevät Meri Nenonen, Auvo Vihro ja Heidi Krohn. Ohjaajana Matti Ijäs.

Mitä tapahtuu kun ihminen rakastaa niin paljon, että oikeuden pitää puuttua siihen?
Katja (Meri Nenonen) ja Hannu (Auvo Vihro) tarinassa Lähimmäisenrakkaus. Mitä tapahtuu kun ihminen rakastaa niin paljon, että oikeuden pitää puuttua siihen? auvo vihro

Matti Ijäksen viimeinen ohjaus Ylellä

Rakkaus ja laki -sarjan elokuvat jäävät ohjaaja Matti Ijäksen viimeisiksi ohjauksiksi Ylellä ennen eläkkeelle siirtymistä. Ijäs aikoo kuitenkin jatkaa ohjaajan töitä.

"En ole lähdössä työelämästä vaikka eläkkeelle lähdenkin. Tuntuu siltä kuin verryttelykierrokset olisi vasta juostu", Ijäs sanoo.

Suomalaisuuden tulkki

Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampelan mukaan Matti Ijäs toi jo ensimmäisillä ohjauksillaan Ylelle uudenlaisen tavan katsoa suomalaista yhteiskuntaa.

"Hänen draamoissaan on aina kokonainen maailmankuva, joka syntyy henkilöiden tavasta elää elämää omassa lähitodellisuudessaan. Matti on töissään tuonut esille suomalaisuuden erikoispiirteet lämmöllä ja sydämellä, minkä ansiosta hänen tarinoillaan on uskollinen ja laaja katsojakunta."

Tuotantoa tammikuussa Areenaan

Matti Ijäksen laajaan tuotantoon voi tutustua, kun Yle Areenassa julkaistaan 12.1.2017 kokoelma Ijäksen valitsemia teoksia hänen omasta tuotannostaan.

Kokonaisuuteen kuuluvat muun muassa tv-elokuvat Katsastus ja Pala valkoista marmoria sekä Läskilinssi-sarja.

Kommentit