Hyppää pääsisältöön

Kuinka vaikeaa on pitää pokka Holopaisen töksäytellessä asioita, Jarkko Niemi?

Syke-sairaalasarjan lääkärimies, tuijottaa alakulmaan.
Syke-sairaalasarjan lääkärimies, tuijottaa alakulmaan. Kuva: Yle holopainen,Syke (tv-sarja),Jarkko Niemi

Yhdeksäsluokkalainen Adalmiina Hovinen Vihtavuoren ylä-asteelta suoritti marraskuussa TET-harjoittelun tuotantoyhtiö Yellow Film & TV:ssä. Sykkeen superfanina Adalmiinalle annettiin tehtäväksi – mitäpä muutakaan – kuin haastatella sarjassa Holopaista näyttelevää Jarkko Niemeä.

Mikä sai sinut lähtemään mukaan Sykkeeseen?
– Ensimmäisen kauden tuottaja otti yhteyttä ja kysyi, olisiko kiinnostusta. Minulle kerrottiin sarjan lähtökohta ja millainen hahmo olisi kyseessä. Innostuin siitä paljon, eikä minulla ollut sovittuja töitä.

Miten tutustuit hoitoalaan, kun näyttelijöitä koulutettiin rooleihin?
– Meillä oli noin kolmen viikon perehdytysjakso Meilahdessa, jossa meille selitettiin laitteista, opetettiin miten instrumentteja pidetään ja kerrottiin, mikä on mikäkin. Opettelimme muun muassa laittamaan toisemme tippaan. Se oli tavallaan sellaista orientoitumista ja ryhmäytymistä samalla.

Mikä on ollut hauskinta Sykkeen tekemisessä?
Holopaisen näytteleminen tietenkin. Se on niin erilainen roolihenkilö, mitä olen ennen tehnyt ja siitä on tullut tavallaan rakas. En ole myöskään ollut näin pitkässä sarjassa mukana, jossa työskennellään saman hahmon kanssa. Tykkään Holopaisesta, ja on kiva näytellä tuollaista kirurgia.

Oletko saanut vaikuttaa Holopaisen elämään?
– No en sinänsä, mutta pääkäsikirjoittaja Petjan (Peltomaa) kanssa ollaan heitelty ideoita puolin ja toisin. Että mitä jos tämä olisikin näin tai reagoisi tähän tällä tavalla.

Jos saisit suunnitella yhden asian mikä Holopaisen elämässä tapahtuu, mikä se olisi?
– Siitä tulisi isä. Olisi mielenkiintoista tietää, miten Holopaisen aivoilla ajatellaan kasvatuksellisia asioita.

Kuinka vaikeaa on pitää pokka Holopaisen töksäytellessä asioita?
– Välillä se on todella helppoa, mutta löytyy myös hankalia hetkiä. Holopaisella on aika nopea tapa puhua ja asiat tulee kuin apteekin hyllyltä. Silloin alkaa naurattaa kun termit ovat vaikeita ja alan änkyttää. Usein alkaa huvittaa myös silloin, kun ambulanssilla tuodaan potilasta ja kerrotaan mitä on tapahtunut, ja kaikki lääkärit ja hoitajat nyökyttelevät ja katsovat toisiaan muka todella merkitsevästi. Samalla kuitenkin tiedän, että kellään ei ole mitään hajua mistä puhutaan.

Hauskin kommellus kuvauspaikalta?
– Joutseloinen-kohtaus, josta tehtiin blooper Sykkeen Facebookiin. Takana oli todella pitkä päivä ja se oli viimeinen kohtaus. Teksti ei pysynyt millään päässä. Kaikki muut repeilvät ympärillä, mutta mä vaan yritin ja yritin. Lopulta se saatiin kuitenkin kuvattua.

Kuka on suosikkihahmosi Sykkeessä? Miksi?
– Tykkään Marjutista, siinä on sellaista hyvää röyhkeyttä. Jaana (Pesonen) on tosi mukava ja sydämellinen ihminen oikeassa elämässä ja näyttelee hyvin julmaa esimiestä.

Mikä jakso tai kohtaus on jäänyt sinulle parhaiten mieleen?
– Holopaisen kakkukestit toiselta kaudelta. Ajattelen tietenkin tätä hahmon kannalta. Siinä jaksossa näkyi ensimmäistä kertaa se puoli, että Holopainen tarkoittaa hyvää, mutta ei vain omaa välineitä siihen.

Kolme sanaa, joilla kuvaisit Sykkeen neljättä kautta?

– Todella koskettava. Luvassa on muutoksia ja lopun tunnelmaa.

Jarkko Niemi (s. 1984) on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Tampereen yliopistosta. Niemi on näytellyt muun muassa elokuvissa Hymypoika, Ja saapuu oikea yö, Love Records sekä televisiosarjoissa Nymfit, Siskonpeti ja Syke.

Nuori tet-harjoittelija Adalmiina Hovinen hymyilee ja poseeraa kameralle.
Jutun kirjoittaja Adalmiina Hovinen. Nuori tet-harjoittelija Adalmiina Hovinen hymyilee ja poseeraa kameralle. Kuva: Yellow Film & TV/Adalmiina Hovinen adalmiina hovinen
Kommentit