Hyppää pääsisältöön

Kultainen Venla nähdään uudistuneena Yle TV2:ssa

Ali Jahangiri juontaa Kultainen Venla -gaalan.
Ali Jahangiri juontaa Kultainen Venla -gaalan 13.1.2017. Ali Jahangiri juontaa Kultainen Venla -gaalan. Kuva: Jukka Lintinen / Yle Kuvapalvelu Kultainen Venla,Ali Jahangiri

Kuluneen vuoden parhaimmat televisio-ohjelmat ja niiden tekijät palkitaan Kultainen Venla -gaalassa. Uudistunut gaalalähetys esitetään suorana Yle TV2:ssa 13.1.2017.

Kultainen Venla -gaalan juontaa stand up -koomikko, juontaja ja radiopersoona Ali Jahangiri. Hän lupaa luotsata gaalalähetystä omintakeiseen tyyliinsä, vailla turhaa pönötystä.

”Tarkoitus on tuoda asennetta Kultainen Venla -gaalaan – vihdoinkin! Aion sotkea perinteisiä kuvioita ja tuoda ohjelmaan roast-henkistä menoa. Paikalla olevat tv-alan ammattilaiset saavat jännittää, mitä suustani päästän”, Ali hekottaa.

Kultainen Venla nähdään nyt ensimmäistä kertaa Ylen kanavilla, Yle TV2:ssa. Kanavan ohjelmapäällikkö Riku Saaranluoma toivottaa gaalan lämpimästi tervetulleeksi ohjelmistoon.

"Gaalan toteuttaminen on meille luontevaa, sillä Ylellä on iso rooli kotimaisten ohjelmien kehittämisessä ja esittämisessä. Vuodet ovat osoittaneet, että katsojia kiinnostaa suuresti parhaiden tv-sarjojen ja niiden tekijöiden huomioiminen. Suomessa tehdään loistavia ohjelmia, joten luvassa on kovatasoinen kisa", Riku Saaranluoma uskoo.

Viime vuonna Kakkosen ohjelmat kahmivat yhteensä yhdeksän Kultainen Venla -palkintoa.

Uudistuneessa gaalalähetyksessä katsojille ainutlaatuisen äänimaailman ja tunnelman tarjoilee house bandina toimiva Don Johnson Big Band, solistivierainaan mm. Suomen ykkösbeatboxaaja Felix Zenger ja kitaraihme Petteri Sariola.

Kultainen Venla 2016 -finalistit julkistetaan 13.12.2016. Yleisö voi äänestää vuoden parasta esiintyjää ja tv-ohjelmaa 14.12.2016 alkaen.

Kultainen Venla -palkinnot jakaa Televisioakatemia. Se on Yleisradion, MTV:n, Sanoma Media Finlandin ja SATU ry:n perustama yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kotimaisten televisio-ohjelmien arvostusta. Yhdistys jakaa vuosittain tunnustuspalkinnot kotimaisille televisio-ohjelmille ja tekijöille. Discovery Networks Finland, Fox International Channels ja Elisa Viihde ovat liittyneet jäseniksi perustamisen jälkeen. Yhdistykseen kuuluu lisäksi noin 400 televisioalan ammattilaista.

Kommentit

Yle TV2