Hyppää pääsisältöön

Miten huomioida rakkain hektisen arjen keskellä?

Heidin ja Antin tarina kerrotaan SuomiLOVEssa.
"On tärkeää, että kumppani on myötäelämässä vaikeat ajat. Mutta vähintään yhtä tärkeää hyvien hetkien jakaminen", Heidi sanoo. Heidin ja Antin tarina kerrotaan SuomiLOVEssa. suomilove

Tämä SuomiLOVE-tarina muistuttaa, että lähimmäisen huomioiminen on tärkeää, aina. Tamperelainen Heidi huomasi, että lapsiperhearki ja äitiys vei mennessään, mutta nyt hän haluaa muuttaa suunnan.

”Minun tarinani on klassinen rakkaustarina, mutta se on myös tarina anteeksipyytämisestä. Olen vaimo ja äiti. Vaimo olen ollut heinäkuusta 2012 ja äiti maaliskuusta 2014 asti. Äitiyden rooli on todellakin vienyt minut mennessään.

Tapasimme Antin kanssa Tampereella loppukesällä 2009. Parin viikon kuluttua ensikohtaamisesta hän laittoi minulle Facebookin kautta viestiä, ja sen jälkeen tapasimme muutaman kerran. Olimme kuitenkin molemmat mietteliäitä yhteisen tulevaisuutemme suhteen, sillä Antti opiskeli tuolloin vielä Tallinnassa.

Syksyllä hän lähti takaisin Tallinnaan ja huomasin, että minulla on häntä ikävä. Kävin hänen luonaan kylässä ja pian aloimme lähetellä toisillemme viestejä ja soitella skype-puheluita. Meidän yhteinen taival alkoi kaukosuhteena ja syveni tuon talven aikana. Keväällä 2010 Antti sai opiskelunsa valmiiksi, muutti Tampereella ja raijasi kamansa suoraan yksiööni.

Myöhemmin vuonna 2010 vajosin synkkyyteen, kun rakas isäni kuoli syöpään. Se oli minulle todella rankkaa aikaa, eikä parisuhde ollut päällimmäisenä mielessä. Silloin Antti osoitti kumppanuutensa ja tuki minua, vaikka olinkin syvällä surussani, enkä huomioinut häntä. Siinä hetkessä en tätä ymmärtänyt, mutta näin jälkikäteen ymmärrän, että tuo aika vahvisti meidän suhdettamme todella paljon.

Seuraavina vuosina oli iloisten uutisien aika. Menimme kihloihin vuonna 2011, naimisiin 2012 ja tyttäremme syntyi vuonna 2014.”

Antin ja Heidin tarina kerrotaan SuomiLOVEssa.
Heidin ja Antin häitä juhlittiin Tampereella vuonna 2012. Antin ja Heidin tarina kerrotaan SuomiLOVEssa. suomilove

Rakkautta ja kiitollisuutta

”Nyt meidän suhteemme on tavanomainen, yhtään väheksymättä sitä sanaa. Sanon arjessa kiitos, hyvää yötä ja muita peruskohteliaisuuksia, mutta ne hukkuvat välillä arkeen ja niistä voi tulla sanahelinää.

Väsyneenä tulee riideltyä pienistä asioista, ja minä unohdan pyytää anteeksi ja kertoa rakastavani Anttia. Elämme hektistä lapsiperheaikaa ja haluaisin ennen kaikkea pyytää anteeksi, että olen laiminlyönyt häntä ja hänen tarpeitaan.

Antti on auttanut parantamaan haavani isäni kuoleman jälkeen ja jaksanut piristää arkipäiviäni kun on tuntunut, että elämä ei kanna. Hän on tuki ja turva. Minä rakastan häntä ja haluan kaiken tämän kiireisen elämän keskellä pysähtyä ja antaa rakkautemme taas kääntää taivaita ja tuoda tähdet lähelle.

En ainoastaan rakasta häntä, vaan olen myös tavattoman kiitollinen tyttärestämme. Ilman miestäni minulla ei olisi tätä toista tärkeää rakkautta. Olen kokenut suurta juurettomuutta isäni kuoltua syöpään, enkä ole kokenut kuuluvani mihinkään. Lapsemme myötä saa jätettyä suuren jalanjäljen tähän maailmaan. Minulla on taas juuret, joita syventää – kiitos mieheni.

Kun elimme suhteemme alkuaikoja eri kaupungeissa, meillä oli tapana lähettää toisillemme biisejä, jotka kuvastavat tunteitamme. Nightwish ja Ever Dream oli niitä ensimmäisiä tärkeitä biisejä, jonka hänelle lähetin kuunneltavaksi.

Mieheni Antti on nähnyt minussa ne parhaat sekä synkimmät hetket ja silti hän on kappaleen sanoin:

"Would you do it with me
Heal the scars and change the stars
Would you do it for me
Turn loose the heaven within"

Hän myös tietää, kuinka tärkeässä osassa Nightwishin musiikki on elämässäni. Lisäksi Ever Dream on rakkauslaulu, josta muistan meidän suhteemme alkuhuuman ja kaipauksen, kun elimme etäsuhteessa. Se oli jännittävää aikaa molemmille. Haluaisin tämän kappaleen ja SuomiLOVE-jutun myötä tuoda sitä "jännää" takaisin suhteeseemme.”

SuomiLOVEn 3. kausi alkaa lauantaina 10. joulukuuta klo 21.15 TV1:ssä.

Lisää ohjelmasta