Uuden verkko-oppaan avulla voi arvioida valintojensa vaikutuksia eläinten hyvinvointiin kananmunien, maitojen ja jauhelihojen osalta. Eläinten hyvinvointimerkkejä on maailmalla jo useita, mutta Suomesta sellainen puuttuu. Meilläkin aiheesta on keskusteltu pitkään.
Merkki auttaisi kuluttajaa tekemään valintoja, joissa eläinten hyvinvoinnin voisi halutessaan nostaa etusijalle, asiantuntija Tiina Kauppinen Eläinten hyvinvointikeskuksesta kertoo.
- Se olisi merkintä tuotepakkauksessa, joka kertoisi kuluttajalle, minkälaisista oloista eläinten hyvinvoinnin kannalta tämä tuote on peräisin.
Eläinten hyvinvointikeskus EHK on riippumaton asiantuntijaverkosto, jonka tavoitteena on eläinten hyvinvoinnin turvaaminen ja parantaminen.
Kauppinen toivookin, että eläinten hyvinvointimerkki saataisiin Suomeen mahdollisimman pian.
- Se kertoisi kuluttajalle, että eläimen hyvinvointiin on satsattu, Kauppinen toteaa.
Hyvinvointimerkkiä odotellessa EHK on kehittänyt kuluttajien avuksi verkko-oppaan, joka selventää tuotantotapojen eroja ja niiden vaikutuksista kanojen ja lehmien hyvinvointiin.
Toimittaja: Nina Malmberg
Verkko-opas maidon, munien ja jauhelihan valintaan
Eläinten hyvinvointikeskus on kehittänyt oppaan, jolla voi arvioida omia eettisiä arvojaan ja eri tuotantotapoja kananmunien, maitojen ja jauhelihojen valinnassa.
Oppaan avulla voi tarkastella tuotantotapojen eroja eläinten hyvinvointiin kannalta.
Opas sisältää myös laskurin, jolla voi arvioida hintaeroa eri tuotantotapojen välillä.
Opas löytyy osoitteesta elainruokana.elaintieto.fi