Hyppää pääsisältöön

Yle uudistaa asiaohjelmistoaan

Hillan ja Minnan Akuutti Radio Suomessa 28.8.2016 alkaen.
Hillan ja Minnan Akuutti on Yle Radio Suomen ohjelmistossa. Hillan ja Minnan Akuutti Radio Suomessa 28.8.2016 alkaen. Kuva: Yle hillan ja minnan akuutti,radio-ohjelmat

Yle arvioi ja kehittää laajaa tarjontaansa osana yhtiön uudistamista. Ylen asiasisältöjen – terveyden, tieteen, oppimisen, luonnon, dokumenttien, kuluttaja- ja tutkivan journalismin – kokonaisuus televisiossa, radiossa ja verkossa käydään läpi huolella.

Asiaohjelmat ovat keskeinen osa julkisen palvelun tarjontaa ja yksinomaan Ylen television ohjelmatunneista asiaohjelmiston osuus on suurin eli 32 prosenttia.

“Suomalaiset arvostavat asiasisältöjä ja niiden vankka tarjonta on jatkossakin yksi Ylen kivijaloista. Tavoite on, että pystymme tekemään arvokasta ja aikaa kestävää sisältöä laadukkaasti. Laadulle on monta kriteeriä: eri välineet edellyttävät kukin omaa ilmaisuaan ja laatuaan”, sanoo Luovat sisällöt -yksikön johtaja Ville Vilén.

Asiaohjelmiston kehittäminen tarkoittaa, että yhtiössä uudistetaan ohjelmakonsepteja ja mietitään parhaita julkaisumuotoja sekä entistä tehokkaampia tuotantotapoja. Myös ohjelmahankinnan näkymät arvioidaan, joitakin ohjelmia siirretään tauolle ja joitakin mahdollisesti lopetetaan. Päätöksiä näistä ei ole tehty.

"Yle tekee Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi hienon kattauksen maamme itsenäistymistä ja nykypäivää kuvaavia tuotantoja. Näitä ohjelmia tarjotaan ensi vuonna runsaasti.Tämä mahdollistaa meille sen, että osa muista ohjelmista voidaan jättää tauolle, jolloin voimme uudistaa niitä ja miettiä uusia julkaisutapoja. Joillakin ohjelmilla on todella pitkä ruutuhistoria ja samanaikaisesti nopeasti karttunut vahva ja toimiva sisältötarjonta verkossa. Mietimme, mihin tällaisissa tapauksissa kannattaa panostaa”, kuvaa Yle Asia päällikkö Ilkka Lehtinen.

Yksi vuoden 2017 alusta kehitystauolle jäävistä tv-ohjelmista on Kuningaskuluttaja. Kuluttajajournalismi pysyy Ylen tarjonnassa, mutta sen tulevia muotoja mietitään. Osin kuluttajan näkökulmasta tehtyä journalismia tarjoaa Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminta ja osin tutkivan journalismin MOT.

Syksyn ajan tuotantotauolla ollut Akuutti jatkaa uudistuneena keväällä. Terveyden kokonaisuutta täydentää hyvinvointia ja laihdutusta käsittelevät uusi Jenny Lehtisen luotsaama kokonaisuus sekä radiossa jo nyt kuultava Hillan ja Minnan Akuutti.

Yle on kertonut aiemmin panostavansa lähivuosina erityisesti journalismiin, draamaan sekä lasten ja nuorten sisältöihin ja lisäävänsä hankintoja kotimaisilta tuotantoyhtiöiltä. Yksi Ylen painopisteistä on oppiminen, jossa ensi vuonna erityisinä teemoina ovat media- ja digitaidot. Suomi 100 -juhlavuoden tarjonnasta Yle tiedottaa vielä loppuvuoden aikana.

Lisätiedot:
Ville Vilen, johtaja Luovat sisällöt, p. 09 14801
Ilkka Lehtinen, päällikkö, Yle Asia, p. 09 14801