Hyppää pääsisältöön

10 vähemmän tunnettua faktaa Kuningasideasta – laulaja on ex-kilpanyrkkeilijä, kultalevyt viedään baarin seinille ja jatkoilla oma Talent Show

Kuningasidea julkaisi viikko sitten Balansis-nimisen kappaleen. Listasimme sen kunniaksi 10 vähemmän tunnettua faktaa suosikkibändistä.

Kuningasidea // Kuva: Promokuva

Kymmenen muusikkoa ja kymmenen kiinnostavaa yksityiskohtaa:

1. Väinö Wallenius on ollut kilpanyrkkeilijä. Laulaja-kitaristi valmentaa lajissa edelleen.

2. Polen ensimmäinen bändi oli nimeltään Spitaali. Räppäri soitti punk-bändissä rumpuja.

3. Bändin miksaaja ja äänittäjä Toni on saanut lempinimen Albert Heiskane. Hänelle on tehty myös Sä saat mut -kultalevy tällä lempinimellä.

4. Solistit Väinö ja Pole ovat myös useiden muiden hittien takana, heidän käsialaansa on muun muassa Teflon Borthers -yhtyeen Pämppää-hitti. Kunkkujen keulakuvat tekevät usein yhteistyötä myös räppäri Tuomas Kauhasen kanssa.

5. Keikoilla voi kuulla yhteensä 16 erilaista soitinta, kuten esimerkiksi domra, mandoliini, pasuuna, pokkihuilu ja saksofoni.

6. Perkussionisti Jami on tunnettu myös manageritaidoistaan. Hän taivutteli henkilöpapereita tivanneen portsarin päästämään Väinön sisään baariin kolme vuotta vanhalla naistenlehden artikkelilla.

7. Kuningasidean jäsenistä löytyy kaksi veljesparia. Rumpali Arttu ja kitaristi Jalo ovat kaksoset, jotka viettävät tänään synttäreitään. Onnea!

Lisäksi bändin kuopus, trumpettia soittava Johannes on pasunisti Kalle-Pekan pikkuveli.

8. Kuningasidean Väinö ja Pole vievät palkinnot ja kultalevyt aina ravintola Käpygrillin seinälle, koska yhtye on perustettu siellä.

9. Kosketinsoittaja Veikko oli alun perin bändin luottograafikko. Hän siirtyi yhtyeeseen vuonna 2015.

10. Kuningasidea pitää jatkoilla usein Talent Show'n. Rumpali Arttu on erikoistunut Apinoiden planeetta- sekä menninkäis-liikehdintään. Väinö on ansioitunut taikuri ja Paavo puolestaan on erikoistunut imitoimaan erikoisia tyyppejä matkan varrelta.

Lue myös:

Kuningasidean keulakuvat kirjoittivat Pämppää-hitin: Ei missään vaiheessa ajateltu, että laulaisimme sen itse

Suomalaisbändi teki poikakalenterin: Piti miettiä soittimen kokoa

Kuningasidea: Meidän bändissä kaikki saavat tehdä biisejä